Memurların Sakal Bırakması Serbest Mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Memurların Sakal Bırakması Serbest Mi?

Memurlara müjdeli haber! Sakal uzatmak serbest oldu ''Ceza verilmeyecek'' Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan “sakal kesme” zorunluluğunun üst hukuk normlarına uygun olmadığına karar vermişti.

Haberler 30 Mayıs 2022 22:46 4
Memurların Sakal Bırakması Serbest Mi?

Son zamanlarda memurların sakal bırakmalarına yönelik tartışmalar devam ediyor. Birçok kişi de konunun detaylarını internette araştırmaya başladı. Peki memur sakal bırakabilir mi, memurlara sakal bırakmak serbest mi oldu? İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde...

3600 ek gösterge haberlerinin yanı sıra, memurların merakla araştırdığı konulardan biri de sakal bırakma mevzusu sosyal medyada geniş yer buldu. Haberin yayılmasının ardından sosyal medyada da birçok kişi konuya dair görüşlerini dile getirmeye devam ediyor. 

HaberTürk’ten Yasemin Güneri’nin geçtiğimiz gün kaleme aldığı yazısının ardından yakından araştırılmaya başladı. Sakal bırakma konusu, özellikle erkek memurların merakla araştırdığı konulardan biri olarak dikkat çekti.

Güneri’nin haberine göre; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nde yer alan “sakal kesme” zorunluluğunun üst hukuk normlarına uygun olmadığına karar vermişti.

Bu karara yapılan karar düzeltme talebi de reddedildi. Böylece sakal kesmeyene artık ceza verilmeyecek. Karar düzeltme talebinin reddedilmesiyle birlikte, sakal resmen serbest hale gelmiş oldu.

Silvan Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak görev yapan E.O.Ö. sakal uzattığı için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-(g) maddesi uyarınca uyarma cezası ile cezalandırıldı. E.O.Ö. bunun üzerine Kılık Kıyafet Yönetmeliği’nin iptali istemiyle dava açtı.

Danıştay 12. Dairesi ve Danıştay 2. Dairesi müşterek kurulu, yönetmelikte hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek talebi reddetti.

Peki bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir? Yorum kısmından yazın.

 

 

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Külliyeten dingo meselesi yani
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4 D işci ler içinde geçerli mi bu karar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kökten kesmek yerine, temiz ve bakımlı bir şekilde uzatılabilir. Sonuçta memurluk ta bir meslek. Bu memurun sivil hayatı var. Mesai bittiği zaman dilediği gibi görünmeye hakkı var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir kadına saçını kes denmesi ne kadar saçma ise, erkeğe de sakalını kes demek saçma. Kişi kendi fiziği üzerinde dilediği gibi tasarruf etmeli. Üstelik sakal fizyolojik bir olay. Vücudun doğal yapısına gereksiz ölçüde müdahale.