MEB, 4 Ders İçin Yaz Okulu Verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, 4 Ders İçin Yaz Okulu Verecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında yaz okulunun verileceği 4 dersi duyurdu.

Eğitim 23 Mayıs 2022 17:43 5
MEB, 4 Ders İçin Yaz Okulu Verecek

Yaz okulunda verilecek dersler ve başvurusuna ilişkin son dakika açıklaması geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'na katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dikakt çeken ifadeler kullandı. Bakan Özer yaptığı son dakika açıklamasında yaz okulu meselesine değindi.

MESLEKİ EĞİTİMLER

Türkiye'de son günlerde mesleki eğitim konusunda , dünyada olduğu gibi sorunlu bir eğitim alanı olduğunu , genelde gençlerin mesleki eğitimleri tercih etmediğini söyledi. Türkiye'de bu konuda ciddi travmalar yaşandığını söyleyen Bakan Özer, "Özellikle 1999'daki katsayı uygulamasından sonra mesleki eğitim gerçekten çok badireler atlattı ve çok maliyetler ödedi. Özellikle iş gücü piyasası, aradığı elemanı bulamama ile ilgili çok ciddi bir sıkıntı yaşadı." dedi.

Bakan Özer son dönemlerde mesleki eğitimde önemli açılımlar yaptıklarını , planlamalar yaptıklarını söyledi ve "Özelikle iş gücü piyasasının temsilcilerini, meslek eğitiminin tüm süreçlerine dahil ettik ve artık bu yeni yaklaşımımızda işverenle, iş gücü piyasası temsilcileriyle müfredatı birlikte güncelliyoruz." ifadelerini kullandı. 

3 BİN YENİ ANAOKULU AÇILIYOR

Türkiye genelindeki anaokulları konusuna da değinen Bakan Özer, 3 bin yeni anaokulu yapılacağını söyleyerek, "Yani mevcuttan çok daha fazla anaokulunu bir yıl içerisinde yapmayı kamuoyuyla paylaştık. Eğitim politikamızın ana önceliklerinden bir tanesi olarak belirledik ve şu anda da bu proje çok başarılı bir şekilde devam ediyor. 3 bin yeni anaokulunun 150 tanesini açtık." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A 1000 YENİ ANAOKULU

Açılacak yeni anaokullardan 1000'inin İstanbul'a yapılacağını söyleyen Bakan Özer, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde bu süreçleri takip ediyoruz. Bunu tamamladığımız zaman biz sadece gençlerimizi çok daha güçlü bir şekilde yetiştirmekle kalmayacağız, aynı zamanda uzun yıllardan beri eğitim sistemimizin muzdarip olduğu okullararası başarı farkını da minimize etmiş olacağız." dedi.

4 DERS İÇİN YAZ OKULU

Yaz okullarında matematik konusuna eğileceklerini söyleyen Bakan Özer, matematiğin bir kaygı nesnesi olmaktan çıkacağını söyledi. 4 ile 12 'nci sınıf arasındaki öğrencilere ücretsiz matematik dersi verileceğini söyleyen Bakan Özer, bilim ve sanat alanlarında da yaz okulu verileceğini söyledi. 

Verilecek bir diğer ders İngilizce olacak.

Özetle Matematik, bilim, sanat ve ingilizce dersleri için yaz okulu açılacak. Sizce başka hangi dersler için yaz okulu açılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YAZ OKULU BAŞVURUSU

Yaz okulu başvurularının Haziran ayı başında başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Matematik ingilizce yüzme futbol basketbol gibi bir etkinlik zeka oyunları
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Matematik Edebiyat Fen İngilizce
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Matemati Edebiyat Fen İngilizce
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Matematik türkçe fen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Matematik fen