Maaşlara Cumhurbaşkanı Jesti Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Maaşlara Cumhurbaşkanı Jesti Geliyor

Son dakika haberi: Yüksek gelen enflasyona karşı çalışanlar ile emeklileri korumak için ek zamma Cumhurbaşkanı jesti geleceğine yer verildi.

Ekonomi 22 Mayıs 2022 11:21 2
Maaşlara Cumhurbaşkanı Jesti Geliyor

Emekli , memur ve asgari ücretlilere Cumhurbaşkanı jesti geleceği açıklandı.

Emeklilere, asgari ücretlilere ve kamu personellerine ek maaş zammının Temmuz ayında geleceği açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten ve hükümet kanadının diğer isimleri tarafından yapılan açıklamalada asgari ücret, emekli ve kamu çalışanlarına maaş zammı yapılacağına, Temmuz ayında enflasyon farkına ek olarak ek bir zam yapılacağına yer verildi. 

ÇALIŞMA BAKANI NE DEDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin açıklamasında Haziran ayını işaret etti ve Haziran ayının sonunda maaşlara ek zam için kararın alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kabine sonrası yaptığı açıklamada, "Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz."  demişti.

TOPLANTILAR BAŞLADI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bir açıklama yaptı. MYK sonrası konuşan Çelik, ek zamlar için Çalışma Bakanlığı'nın toplantılara başladığını söyledi.

ENFLASYON RAKAMLARI

Şimdiye kadar açıklanan enflasyon rakamları şu şekilde:

Ocak TÜFE Oranı Yüzde 11.10

Şubat TÜFE Oranı Yüzde 4.81

Mart TÜFE Oranı Yüzde 5.46

Nisan TÜFE Oranı Yüzde 7.25

Toplam TÜFE ise yüzde 28.62 seviyesinde geldi. 

CUMHURBAŞKANI JESTİ GELİYOR

Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah'ın aktardığı son bilgide Temmuz ayında memur, emekli ve asgari ücretlilere Cumhurbaşkanı jesti geleceğine yer verildi. Temmuz ayında maaşlara gelecek zamma ek olarak Cumhurbaşkanı'ndan ek zam geleceği bildirildi. Ek zammın ne kadar olacağı henüz belli değil. 

Sizce zam ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM AÇIKLAMASININ GELECEĞİ TARİH

Zam açıklamasının Haziran ayı sonunda gelmesi bekleniyor. Zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5250 olur gibi asgari ücret fazladını devlet vermez sanırım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Rızaaa