LPG'ye Zam Pompaya Yansıdı: İşte Yeni Zamlı Fiyatlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

LPG'ye Zam Pompaya Yansıdı: İşte Yeni Zamlı Fiyatlar

Akaryakıt fiyatlarındaki fiyat değişimleri artıyor. Son olarak LPG'ye 63 kuruşluk zam geldi. Zam pompaya yansıdı.

Taşıt 5 Nisan 2022 13:03 0
LPG'ye Zam Pompaya Yansıdı: İşte Yeni Zamlı Fiyatlar

Dün açıklanan zam bugün LPG'ye geldi ve Ankara, İstanbul ile İzmir'de otogaz fiyatlarında yeni tabelalar belli oldu.


Sektör yetkililerinden yapılan açıklamada 60 ile 65 kuruş arasında LPG'ye zam geleceği bildirilmişti. Sektör yetkililerinin açıklamasının ardından gece yarısı haber geldi ve Türkiye genelinde akaryakıt istasyonlarında LPG'ye 63 kuruşluk bir zam geldi. Söz konusu zam vatandaşların tepkisine neden oldu. Son günlerde motorin ile benzin fiyatına , brent petrolde yaşanan düşüş sonrası gelen indirimin LPG'ye de gelmesi bekleniyordu. Ancak tam tersi LPG'ye zam geldi.

Fiyat değişikliği bugünden itibaren benzin istasyonlarında geçerli olmaya başladı ve LPG, bugünden itibaren akaryakıt istasyonlarında 63 kuruş daha pahalıya satılmaya başlandı. Bu zammın ardından oto gazın litre satış fiyatı 3 büyük şehirde şu şekilde oldu:

  • Zamdan önce İstanbul'da LPG'nin litre fiyatı 11.48TL seviyesinden satılıyordu. Zamla birlikte artık otogaz İstanbul'da akaryakıt istasyonlarında 12.11 lira seviyesinden satılıyor.
  • Zamdan önce Ankara'da LPG'nin litre fiyatı 111,36 TL seviyesinden satılıyordu. Zamla birlikte artık otogaz Ankara'da akaryakıt istasyonlarında 11,99 lira seviyesinden satılıyor.
  • Zamdan önce İzmir'de LPG'nin litre fiyatı 11,35 TL seviyesinden satılıyordu. Zamla birlikte artık otogaz İzmir'de akaryakıt istasyonlarında 11.98 lira seviyesinden satılıyor.

Dağıtım şirketleri tarafından belirlenen bu fiyatlar , şehirlere göre ve rekabet ile serbesti nedeniyle şirketlere göre illere göre değişiklik göstermektedir.

EN FAZLA ZAM MOTORİNE

TÜİK tarafından bir açıklama yapıldı ve dün açıklanan Mart ayı enflasyonunda akaryakıtta en fazla fiyatı artan ürünün yüzde 32.67 ile motorin olduğu görüldü. Diğer akaryakıt ürünlerinde ve ulaşımda yaşanan zamlar şu şekilde sıralandı:

Motorine yüzde 32,67 oranında bir zam geldi.

Benzine yüzde 24,41 oranında bir zam geldi.

Şehirler arası otobüs ücretine yüzde 20,01 oranında bir zam geldi.

Tüp gaz ücretine yüzde 14,57 oranında bir zam geldi.

LPG otogaz ücretine yüzde 14,33 oranında bir zam geldi.

Bugün gelen zam sonrası akaryakıt istasyonlarında fiyat tabelaları güncellendi ve LPG ülke genelinde 63 kuruş daha pahalıya satılıyor.

Brent petrol fiyatı ise şu sıralar 108 dolar seviyesinden işlem görüyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç