Lise Mezunu Jandarma ve Polis Alımından Sonra TSK Alımı Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise Mezunu Jandarma ve Polis Alımından Sonra TSK Alımı Geliyor

Lise mezunu jandarma ve polis alımı ilanından sonra TSK subay astsubay alımı süreci için duyuru gelecek.

Asker Alımı İlanları 21 Tem 2022 20:32 0
Lise Mezunu Jandarma ve Polis Alımından Sonra TSK Alımı Geliyor

Polis Jandarma alımı ilanı geldi: Sırada TSK alımı var.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucunun açıklanmasının ardından yüz binlerce asker ve polis olmak isteyen aday , ilanların detaylarını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda söz konusu alımlara ilişkin detaylara yer verdik. 

POLİS ALIMI İLANI BUGÜN GELDİ

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru bugün yayımlandı ve lise mezunları arasından 500 kadın , 2 bin erkek olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis alımı yapılacağına yer verildi. Söz konusu alımın detayları için TIKLAYIN

JANDARMA ALIMI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada lise mezunlarından subay ve astsubay alımı yapılacağına yer verildi. Lise mezunları arasından yapılacak söz konusu alım için başvurular devam ediyor. Adaylar jandarma personel temin sayfası üzerinden yapılan başvurular 24 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek. İlanın detaylarına gitmek için TIKLAYIN

SIRADA TSK ALIMI DUYURUSU VAR

Jandarma ve polis alımlarıdan sonra MSÜ seçim aşamaları yapılacak. Önümüzdeki günlerde seçim aşamaları için duyuru yayımlanacak ve subay astsubay adayları Milli Savunma Üniversitesi tarafından mülakata alınacak. Alınacak adaylar Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu ile Astsubay Meslek Yüksek Okulu bünyesinde asker olarak yetiştirmek üzere eğitime alınacak. Subay adayları 4 , astsubay adayları ise 2 yıl eğitimin ardından TSK bünyesinde asker olacaklar.

MSÜ'de geçerli puan alan ve tercih yapan adaylar, aşağıdaki puanları geçmişse seçim aşamalarına çağrılacak:

Harp Okulları için;

a. 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir (2021-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar ÖSYM’nin belirlediği diğer şartları taşıması halinde 2022-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler ancak MSÜ teklifi doğrultusunda MSB’nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar).

b. 2022-YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir (2021-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar ÖSYM’nin belirlediği diğer şartları taşıması halinde 2022-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler ancak MSÜ teklifi doğrultusunda MSB’nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar).

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç