Lise KPSS Sonuçları Açıklandı mı? Ortaöğretim KPSS Sonucu Açıklama Tarihi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Lise KPSS Sonuçları Açıklandı mı? Ortaöğretim KPSS Sonucu Açıklama Tarihi 2022

2022 KPSS ortaöğretim sınav sonucu açıklandı mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklene tarih.

KPSS 12 Kasım 2022 16:42 0
Lise KPSS Sonuçları Açıklandı mı? Ortaöğretim KPSS Sonucu Açıklama Tarihi 2022

Lise KPSS sonuçları açıklandı mı?

6 KAsım 2022 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 81 ilde 1 milyondan fazla adayın katılımı ile gerçekleşen KPSS 'den son aday, ortaöğretim sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını, sınav sonuçlarının saat kaçta, nereden yayınlanacağını araştırmaya başladı. Biz de Finans7 olarak bu yazımzıda söz konusu sınavın sonuçlarına ilişkin son detaylara yer verdik.

6 KASIM'DA YAPILDI

Söz konusu sınav 81 ilde ve KKTC'de gerçekleşti. Saat 10.15 'te başlayan sınav 130 dakika sürdü ve adaylar 12.25'te sınavdan çıktı. Sınavdan çıkan adaylar sorulara verdikleri yanıtlara göre ortalama kaç puan alabileceklerini hesapladı ve sonuçları, sınavdan sonra gelecek memur alımlarını beklemeye başladı.

SINAV SONUÇ TARİHİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 6 Kasım 2022 günü yapılan ortaöğretim KPSS'nin sonucunu 1 Aralık 2022 tarihinde kamuoyuna duyuracak. Sınav sonucu ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. Sınav sonucu geldiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

KPSS PUANI İLE NERELERE BAŞVURABİLİRİM?

Sınavdan sonra adaylar, KPSS puanı ile memur alımlarına başvuru yapacak. Biz Finans7 olarak kamuya yapılan memur alımlarını anbean takipçilerimizle paylaşıyoruz. Siz de bizi takip ederek , yukarıdaki linklerden uygulamamızı indirerek memur alımlarından bildirimle haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç