KYK Kredi Borcu Olanların Geri Ödemesi Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KYK Kredi Borcu Olanların Geri Ödemesi Arttı

KYK kredi borcu geri ödemesinde esas alınan rakam yüksek oranda arttı. Bu oranın artması ile birlikte geri ödemeler de arttı.

Eğitim 4 Tem 2022 19:46 2
KYK Kredi Borcu Olanların Geri Ödemesi Arttı

KYK kredi geri ödemesinde rakam belli oldu.

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada kredi borcu geri ödemesinde faiz olmadığına yer verildi. Faiz olmadığı, TÜİK tarafından açıklanan ÜFE'ye göre kredi geri ödemelerinin istendiğine yer verildi.

FAİZ YOK

KYK destek adlı hesaba gönderilen mesajda konu ile ilgili, "20 bin tl aldığım kyk kredisi nasıl oluyor da 70 bin lira geri ödeme istiyor? Bankadan çeksem 5 bin lira faiz ödeyecekken devlete neden 50 bin faiz ödüyoruz" sorusu soruldu.

Sorulan bu soruya KYK destek hesabından şu cevap verildi:

Kurumdan kredi alan öğrencilerin borcu, kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen süre veya herhangi bir sebeple kredilerinin kesildiği tarihe kadar; kredi olarak verilen miktarlara, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak bulunan miktarın ilave edilmesi suretiyle hesaplanmaktadır, faiz uygulanmamaktadır."

Yİ-ÜFE ne demek onu açıklayalım. Uzun adı yurt içi üretici fiyat endeksi olan Yİ-ÜFE, paranın yıllar içindeki değerini göstermektedir. Bu rakam ile geçen senenin parasının bu sene aslında kaç TL'ye gerilediğini öğreniriz. 

Diyelim ki şimdi 238 lira 38 kuruşunuz var. Bu paranın değeri geçen sene 100 liraydı. Yani geçen senenin 100 lirası bu sene 238 lira. 

TÜİK AÇIKLADI: ÜFE

KYK kredilerinin geri ödenmesinde, söz konusu açıklamada bahsedilen ÜFE bugün duyuruldu. Açıklamada, "KYK geri ödemelerinde kullanılan ÜFE endeksi %138,3'e çıktı." denildi. 

KYK KREDİ BORÇ SORGULAMA

KYK kredi borcunuzu e devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirsiniz. E devlet mobil uygulamasını indirip öğrenim kredisi borç sorgulama yazarak kredi borcunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK YURT ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

KYK yurt ücretlerine zam geldi. Yapılan son dakika açıklamasında KYK yurt ücretlerine yüzde 80 civarında zam geldiğine yer verildi. 

Aylık Yurt ücreti 700 TL

Depozito Ücreti 957 TL

KYK BURS KREDİ MİKTARINA ZAM YOLDA

Her sene KYK kredi ve bursuna zam gelecek. Söz konusu zammın sene sonuna doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı öğrenildi. Yeni kredi ve burs miktarı belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu sene yapılandırma olacak mı?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
KYK borçlari yapılandırma ne zaman olacak