Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Olacak? İlk Rakam Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Olacak? İlk Rakam Verildi

2022 yılı kurbanlık fiyatları hakkında ilk açıklama geldi. Sektör temsilcisi, fiyatların 3-4 bin liradan aşağı olmayacağını söyledi.

Ekonomi 14 Nisan 2022 20:45 0
Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Olacak? İlk Rakam Verildi

Kurban Bayramına aylar kala en merak edilen konular , kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı sorusu oldu. Kırmızı et , kıyma yemek için Kurban Bayramı'nı bekleyenlere bir şok da kurbanlık fiyatlarından gelecek gibi duruyor.


İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, kurbanlık fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bloomberg canlı yayınına katılan Civil, besiciye yönelik verilen destek ödemesinin 17 günlük olduğunu , bu süre içinde kırmızı et fiyatlarında büyük artışlar olmayacağını , ancak desteğin sona ermesinden sonra ette sıkıntının devam edeceğini, et fiyatlarına zamların geleceğini söyledi.


Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan destek ödemesi ile ilgili konuşan Civil, kesimlik büyükbaşın Et ve Süt Kurumu'na verilmesi sonrası üreticiye 2500 liralık destek ödemesinin piyasaya ciddi bir etkisinin olmayacağını söyledi ve bunun sadece fiyatları çok az bir süreliğine dizginleyeceğini söyledi. Besiciye verilen bu destekle devletin maliyetleri 83 lira civarında saptadığının ortaya çıktığını söyleyen Civil, söz konusu destek ile üreticinin 17 günlüğüne rahat nefes alacağını söyledi.


Bu 17 günlük süreçte ete zam gelmeyeceğini, bu nedenle tüketicinin zamsız et alabileceğini söyleyen Civil, zamların üretimdeki masraflardan kaynaklandığını söyledi ve yaz aylarının sonunun gelmesi ile birlikte üreticilerin anaç hayvanlarını kesime götüreceğini ve üretimden uzaklaşacağını söyledi.


Bununla birlikte et ve süt ile süt ürünlerinde yeniden arz sıkıntısı çıkacağını söyleyen Civil, daha sonra bunların yurt dışından karşılanması adımının atılacağını söyledi.


KURBANLIK FİYATLARI

Kurban Bayramı hakkında açıklamalarda bulunan Civil, "Saptamalarımıza göre, ülkede yeterince kurbanlık var. Ancak, geçmiş yıllar kadar talep olmayacak. Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz" dedi ve kurbanlıkların fiyatları ve canlı baskül fiyatları hakkında şunları söyledi:


"Büyükbaş kurbanlıklarda canlı baskül fiyatı 60-70 TL olur, geçen yıl fiyatlar 45-50 TL arasındaydı. Geçen Kurban Bayramında ortalama 2 bin 500 TL olan küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur"


2022 yılı Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç