Kripto Paralarda Bir Terra Luna Krizi de Ethereum'da mı Olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto Paralarda Bir Terra Luna Krizi de Ethereum'da mı Olacak?

Terra Luna'da yaşanan krizi kripto yatırımcıları uzun süre unutmayacak gibi duruyor. Daha bu krizin etkileri geçmemişken Ethereum'da bir kriz kapıda.

Kripto Paralar 28 Mayıs 2022 09:26 0
Kripto Paralarda Bir Terra Luna Krizi de Ethereum'da mı Olacak?

Terra Luna krizinden sonra bir de Ethereum krizi mi çıkıyor?

Kripto paralarda son dönemlerde yaşanan ciddi düşüş , birçok kişiyi parasından, evinden , tarlasından etti. Özellikle Terra Luna'da yaşanan düşüş sonrasında birçok kişi tüm parasını kaybetti. Bu da intiharları beraberinde getimiş, Türkiye'den 1 kişi olmak üzere tüm dünyada 25'den fazla kişi intiar etti. 

Pandemi döneminde ciddi bir ivme yakalayan kripto paralar art arda rekorlar kırdı. Her rekordan sonra sert bir düşüş yaşayan kripto paralar, son dönemlerde ciddi oranda düştü. 67 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, geçen ay 24 bin 500 dolar seviyelerine kadar gerileyerek ciddi bir değer kaybı yaşadı. Terra Luna krizi başta olmak üzere yaşanan bu krizler sonrası güvenilirlik yeniden gündeme geldi. 

Terra Luna'nın çöküşüne neden olan hata sonrası ABD Dolarına endeksli olan TerraUST (UST) stabil coini sarsılmış ve 1 dolar seviyesinde olması gereken bu coin, 0.22 dolara kadar gerilemiş ve Terra Luna adlı kripto para yüzde 99.9 'luk değer kaybı yaşamıştı. 

Bu kriz büyük piyasayı da vurdu. Ayı piyasası olarak bilinen Bitcoin ve büyük kripto paralar da bu krizden nasibini aldı ve ciddi şekilde düşüşler meydana geldi. 

Bu krizin üzerinden günler geçti ama hala krizin etkileri devam ediyor. Yüksek enflasyon ortamında, savaş ortamında yatırımcıların güvenli liman olarak adlandırılan yatırım araçlarına yönlenmesinin ardından yükselemeyen coinlerde kayıplar hala devam ediyor. 

Bitcoin'de kayıplar yüzde 50 civarındao lurken Ethereum'da da bu seviyelerde kayıplar oldu.

Bu krizler 1 trilyon doların buhar olmasına neden oldu. Nisan ayındna bu yana kripto parada 1 milyar doların buhar olduığuna yer verildi.

Son olarak Ethereum'u daha verilmli hale getirmek için bazı düzenlemeler yapıldı. Ancak yapılan bu düzenlemede yapılan hatalar , kripto paralarda endişeleri büyütüyor. 

Bu kriz sonrası Ethjereum'da düşüş sürdü ve 1729 dolara kadar gerilemişti. Buj düşüşe paralel olarak De-Fi sistemiyle bağlantılı olan Avalanche, Solana ve Polkadot gibi büyük kripto paralarda da kayıp yüzde 5 ila 8 seviyelerinde oldu. 

Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç