KPSS'yi ve Memurluğu Saniyelerle Kaçırdılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'yi ve Memurluğu Saniyelerle Kaçırdılar

2022 KPSS lisans oturumları bugün yapıldı. Sınava birçok aday yetişemedi.

Yerel Haberler 31 Tem 2022 13:59 5
KPSS'yi ve Memurluğu Saniyelerle Kaçırdılar

KPSS'yi dakikalarla kaçırdılar.

KPSS 2022 Lisans oturumu bugün yapıldı. Yapılan ilk oturumda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden 60'ardan toplamda 120 soru soruldu. Sınav saat 10.15'te başladı ve adaylara 130 dakika süre verildi. Sınav salonlarına girişler ise 10.00'dan sonra kapatıldı. 

Sınav salonlarının kapılarının kapatılmasının ardından koşa koşa bölgeye gelen bazı öğrenciler kapıda kaldı ve 2 yılda bir düzenlenen bu sınava katılamadı.

Tüm Türkiye'de okullarda ve üniversitelerde olduğu gibi Akdeniz Üniversitesi'nde de adaylar ile yakınları yoğunluk oluşturdu.

Kalabalık nedeniyle araç girişlerinde uzun kuyruklar meydana geldi ve öğrenciler sınava yetişmekte oldukça güçlük çekti. Sınav binalarına yakınlarını bırakanların araçlarını yol kenarlarına park etmesi , yollarda uzun kuyruklar olması, iki aracın geçebileceği yerlere park nedeniyle tek aracın geçebilmesi, çift yönlü trafik nedeniyle yaşanan sıkıntılardan dolayı bazı adaylar sınava giremedi. 

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrenciler, kimlik ve giriş belgesi ile üst kontrolünden sonra tek tek sınav salonlarına alındı. Kapıların kapanmasına kısa süre kala okulların etrafında büyük bir hareketlilik başladı. Salonlara girmek , sınavı kaçırmamak isteyenler , okullara koşarak gelmeye başladı. Bu kişilerden bazıları şanslıydı ama bazıları ise hiç şanslı değildi ve sınav saloınlarına saat 10.00'dan sonra geldikleri için sınav salonlarına alınmadılar. 

Sınav salonlarıona geç gelenler, kapıda görevlilere yalvardı ancak görevliler, kural gereği bu öğrencileri okullara alamayacaklarını söyledi. 

İşte o görüntülerden bazıları:

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar memur olsa ne yaparız onada geç kalırlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sinava yetisemeyen adam memur olmasinn zaten
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bırakın bu işleri ya bizde girdik kaç tane sınava hiçbirine geç kalmadık gecelere kadar barlardan kafelerden çıkmazlar ondan sonra sızıp kalırlar sonrada sabah kalkamazlar sınava geçin bu işleri oraya erkenden gidip bekleyen aptal değil. İyi olmuş.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her sınavda geç kalmalar. İçeriye girmek için feryad figan. Biz de sınavlara girdik. En az 45 dakika önce orda olurduk. Çalışan insan hakkını verir. Erkenden gider. Açık net
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her sınavda aynı muhabbet bu kafayla bide memur olacaklarmış.