KPSS P3 Nedir , Ne Demek? İşte P3 ile Memur Alımı Yapılan Kadrolar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS P3 Nedir , Ne Demek? İşte P3 ile Memur Alımı Yapılan Kadrolar

KPSS P3 puan türü nedir? KPSS P3 puan türü ne demek? Hangi memurluklarda kullanılır? P3 puan türü ile hangi kadrolara memur alımı yapılır? İşte detaylar

Eğitim 1 Haz 2022 23:57 1
KPSS P3 Nedir , Ne Demek? İşte P3 ile Memur Alımı Yapılan Kadrolar

KPSS P3 puan türü nedir?

2022 yılında milyonlarca memur adayını ilgilendiren bir sınav yapılacak. 1 milyondan fazla lisans mezunu, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak KAmu Personeli Seçme Sınavına girecek. Sınava girecek adaylar, burada memurluğa başvuru için gerekli olan P3 puan türünmü almaya çalışacak. 

KPSS LİSANS GENEL KÜLTÜR GENEL YETENEK TESTİ

Bu sene KPSS genel kültür ve genel yetenek testi yapılacak ve bu testte yapılacak sorularla adaylara P3 puan türü verilecek. Sınav tarihi ve sınav süresi şu şekilde:

Genel Yetenek-Genel Kültür testi 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. Sınav saati: 10.15, 130 dakika

Genel Yetenek testinde adaylara 60, Genel Kültür testinde ise adaylara 60 soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. 

Sınavın puan hesaplaması hakkında yapılan açıklamada, "Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır"

Genel yetenek testinde sözel yetenek bölümünde "Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır." denildi. Sayısal bölümünde ise "Sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır." denildi.

KPSS P3 PUAN TÜRÜ NEDİR , NE DEMEK?

KPSS P3 puan türünden her sene binlerce memur alımı yapılmaktadır. P3 puan türü lisans mezunu adayların memurluğa başvuru için kullandığı puan türüdür. Yukarıdaki testten alınan puan ile adaylar düz memurluğa başvuru yapabilmektedir. Düz memurluğun yanı sıra her lisans mezunu adayın başvuru yapabildiği ilanlara bu puan türünden alım yapılmaktadır. Polis, asker, zabıta, katip, İKM, mübaşir, KPSS memurluk tercihleri gibi alımlarda P3 puan türü kullanılmaktadır. 

P3 PUAN TÜRÜ İLE BİNLERCE MEMUR ALIMI İLANI GELECEK

KPSS P3 puan türünden her sene binlerce kamu personeli alımı yapılmaktadır. Seçimlere de kısa süre kala memur alımlarında artış olması bekleniyor. Yapılan bu alımları takip etmek için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her sene binlerce alım mı p3 ten mi ? Kafayı yemişsiniz . Ya da sadece bazı bölümler adına konuşuyorsunuz