Koza Holding Hakkında Flaş Karar: Kozal, Kozaa ve Ipeke Satılabilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Koza Holding Hakkında Flaş Karar: Kozal, Kozaa ve Ipeke Satılabilecek

TMSF'den Koza Holding bünyesindeki 3 şirket için hisse kararı geldi. 3 şirketin satışı yapılabilecek.

Borsa 2 Haz 2022 21:43 0
Koza Holding Hakkında Flaş Karar: Kozal, Kozaa ve Ipeke Satılabilecek

Bugün 3 şirketten dikkat çeken bir KAP geldi. söz konusu yazıda KOZAL, KOZAA ve IPEKE adlı hisselerin düzenlemesine yer verildi.

Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Enerji tarafından KAP'a gönderilen yazıda , Bankacılık Kanunu ile bazı kanunlarda ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede düzenleme yapıldığı ve düzenlemenin 3 şirketi ilgilendirdiğine yer verildi. Söz konusu kanun değişikliği 28 Mayıs günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Koza Holding bünyesindeki Koza Altın, İpek Enerji ve Koza MAdencilik yönetimi, 22 Eylül 2016 tarihinde TMSF'ye devredilmişti. Söz konusu holding, şimdi TMSF Fon Kurulu tarafından atanan yönetim kurulu tarafından yönetiliyor.

Yapılan yeni düzenleme ile Tasarruf MEvduatı Sigorta Fonu'nun yönetimki yetkilerinin devam edeceği, bunun yanı sıra şirketin ortağı olup aleyhinde mahkeme tarafından kaçak ve mahkumiyet kararı verilen kişilerin paylarının kısmen ya da tamamen satılmasının önü açılmış oldu. 

Yani şimdi yurt dışında kaçak olan, hakkında mahkeme tarafından mahkumiyet kararı bulunan kişilerin hisseleri, TMSF tarafından satılabilecek.

Buj düzenleme ile artık Koza Holding bünyesinde bulunan şirketlerin de satışları yapılabilecek. 

YATIRIMCISI NE OLACAK?

Söz konusu bu karar, sadece kaçak olan , hakkında mahkumiyet kararı verilenlerle ilgilidir. Bu karar, normal yatırımcı ile alakalı değildir. 

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, aracı kurumlar ve yatırım danışmanları tarafından verilir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç