Korona ve Maymun Çiçeğinden Sonra Deve Gribi Paniği: 100 Kişiden 35'i Ölüyor (Deve Gribi Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korona ve Maymun Çiçeğinden Sonra Deve Gribi Paniği: 100 Kişiden 35'i Ölüyor (Deve Gribi Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri?)

Koronavirüs ve MAymun Çiçeğinden sonra bir salgın paniği daha. DSÖ'den yapılan son dakika açıklamasında deve gribi uyarısı yapıldı.

Sağlık 25 Kasım 2022 12:37 1
Korona ve Maymun Çiçeğinden Sonra Deve Gribi Paniği: 100 Kişiden 35'i Ölüyor (Deve Gribi Nedir, Nasıl Bulaşır, Belirtileri?)

Son dakika : Deve grii yeni bir pandemiye dönüşebilir.

Dünya henüz Covid 19'un etkilerini üzerinden atmadan bir pandemi uyarısı daha yapıldı. Katar'da son 10 yılda onlarca insanın yakalandığı MERS adlı hastalıkta her 100 kişiden 35'i ölüyor. Bilim insanları yaptıkları son dakika açıklamasında, Katar'da başlayan dünya kupası nedeniyle bölgeye çok sayıda kişinin geldiğini, turnuva sırasında ortaya çıkabilecek sekiz potansiyel enfeksiyon riskinden biri olarak deve gribini listeledi. En olası iki tehdit ise Maymun Çiçeği ile Koronavirüs oldu.

Söz konusu hastalık ile ilgili bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde epidemiyolog olarak çalışan Prof. Dr. Patricia Schlagenhauf ve ekibi dikkat çeken bir açıklamaya imza attı ve özellikle  Katar ve komşu ülkeler için geçerli olduğunu söyledi. Açıklamada maçları izlemek için 5 bin kişinin İngiltere'den gittiğini, final maçında ise 1.2 milyon İngiliz taraftar ile diğer avrupa ülkeleri dahil olmak üzere milyonlarca kişinin Katar'a gitmesinin beklendiğini, bunun da salgın riskini arttırdığına yer verildi.

Şimdiye kadar İngiltere'de 4 sene önce Orta Doğu'dan gelen bir turistte MERS vakası görülmüş, bu vakanın 5 kişiye yayıldığı bilimniyor. Araştırmacılar, insandan insana virüsün bulaştığını söyledi. irtiliyor. 

Bunun yanı sıra develerin, Covid-19 pandemisinin arkasındaki virüsle aynı aileden gelen virüsün doğal konağı olduğu düşünülüyor. 

Bu nedenle sağlık görevlileri, bölgeye gelen tüm gezginlerin memelilere dokunmaktan kaçınmasını tavsiye etti.

DEVE SÜTÜ VE DEVE İDRARI İÇMEYİN

Açıklamada insanların bölgede deve sütü ve deve idrarı içmemesi gerektiğine , yeterli şekilde pişmemiş deve etinin de yenmemesi gerektiğine yer verildi.

TEDAVİSİ YOK

Söz konusu hastalığın tedavisinin olmadığı, bu hastalığa yakalananlar için doktorların sadece semptomları azalmaya çalıştığı biliniyor. 

BELİRTİLERİ

Belirtileri şu şekilde:

  • titreme,
  • öksürük, 
  • boğaz ağrısı,
  • burun akıntısı veya tıkalı burun, 
  • sulu, kırmızı gözler, 
  • vücutta ağrı,
  •  baş ağrısı,
  • ishal, 
  • bulantı, 
  • kusma ve bazı vakalarda ateş
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bi deve gribi eksikti oda gelsin