Korkulan Oluyor mu? İstanbul'daki Deniz Mayını Paniği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korkulan Oluyor mu? İstanbul'daki Deniz Mayını Paniği

Ukrayna'nın Rus savaş gemilerine karşı denize döşediği mayınların rüzgar nedeniyle yerinden çıktığı ve İstanbul'a gelebileceği iddia edilmişti. Bugün balıkçılar, denizde yabancı bir cisim tespit etti.

Haberler 26 Mart 2022 12:53 0
Korkulan Oluyor mu? İstanbul'daki Deniz Mayını Paniği

Korkulan oluyor mu? Ukrayna'nın denize bıraktığı mayınlar akıntının etkisi ile Türkiye'ye doğru geliyor.


İstanbul Boğazı'nın Karadeniz kısmında girişte yabancı bir cisim bulundu ve bu durum panik ile korkuya neden oldu. Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda balıkçılar tarafından fark edilen ve mayına benzetilen cismin fark edilmesi sonrası durum hemen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine hemen bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler gönderildi. Bölgeye gelen ekipler, tespit edilen yabancı cismin ne olduğunu incelemeye başladı. Çevredeki balıkçı tekneleri ile diğer tekneler uyarı sonrası uzaklaştırıldı.


Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının üzerinden 1 ay geçti. Geçtiğimiz günlerde Odessa'da Ukrayna, Rus savaş gemilerini durdurmak için Karadenize3 mayın bıraktı. Bırakılan mayınlar, fırtına ve sert dalgalar sonrası çıpalarından kurtuldu. İddialara göre çıpalarından kurtulan mayınların İstanbul'a kadar akıntı ile ulaşabileceğine yer verildi.


Bugün bulunan cismin bir mayın olup olmadığı araştırılıyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç