Kiracılar da Ev Sahipleri de Başvurabilir: Doğalgaz Destek Ödemeleri Başladı: İşte Şartları ve e Devlet Başvurusu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracılar da Ev Sahipleri de Başvurabilir: Doğalgaz Destek Ödemeleri Başladı: İşte Şartları ve e Devlet Başvurusu 2022

Son dakika haberi: Kiracıların da ev sahiplerinin de başvuru yapabileceği doğalgaz destek ödemeleri başladı.

Ekonomi 12 Kasım 2022 00:14 0
Kiracılar da Ev Sahipleri de Başvurabilir: Doğalgaz Destek Ödemeleri Başladı: İşte Şartları ve e Devlet Başvurusu 2022

Doğalgaz yardımıları ödenecek. İşte başvuru şartları.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son açıklamada evlere doğalgaz yardımı için ödemelerin başladığını söyledi. Ödemelerin başlaması ile birlikte vatandaşlar, doğalgaz yardımı başvuru şartlarının ne olduğunu, başvurunın nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda doğalgaz yardımının başvurusuna dair detaylara ve başvurunun nereye yapılacağına yer verdik.

"3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda oldukları SYD Vakıflarınca belirlenen haneler" ifadeleri ile yayınlanan açıklamada doğalgaz yardımlarının e devlet kapısı üzerinden alındığına yer verildi. 

e-Devlet Kapısı üzerinden hanede kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişilerin başvuru yapabileceği söz konusu destek ödemesinde , kimlere destek verileceği şu ifadlleerle açıklandı: "e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde hanesinde kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler"

ÖDEMEYE ZAM GELDİ

Geçen sene düşük seviyede olan doğalgaz destek ödemesine zam geldi. Gelen zamla birlikte yeni destek miktarı şu şekilde duyuruldu: "Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir"

PEKİ BAŞVURU NASIL YAPILACAK? İŞTE ADIM ADIM BAŞVURU

En merak edilen konu başvurunun nasıl yapılacağı konusu oldu. Biz de finans7.com olarak başvurunun nasıl e devlet kapısı üzerinden yapılacağına bu yazımızda yer verdik.

Öncelikle turkiye.gov.tr adresine gitmeniz gerekmekte ya da e devlet mobil uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Telefonunuza uygulamayı indirdikten sonra ya da resmi sayfayı açtıktan sonra arama kısmına aşağıdaki gibi Arama kısmına SOSYAL YARDIM yazın ve ARA butonuna tıklayın.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda kimliğimi şimdi doğrula kısmından e devlet girişi yapacaksınız. Bundan sonra sosyal yardım başvuru sayfasına gelmiş olacaksınız. Burada sağ üstte yer alan YENİ Başvuru kısmına tıklayarak belirtilen adımları takip edin ve ısınma yardımı almak istiyorum seçeneğine tıklayarak doğalgaz yardımı başvurusu yapın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç