Kinder Yumurta Sonrası Bir Skandal da Nestle'den: Bu Ürünü Yiyen 2 Kişi Öldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kinder Yumurta Sonrası Bir Skandal da Nestle'den: Bu Ürünü Yiyen 2 Kişi Öldü

Kinder Sürpriz Yumurtalarda çıkan bakterinin ardından bir skandal da Nestle'de yaşandı. Nestle'nin dondurulmuş pizzası nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği aktarılıyor.

Son Dakika 14 Nisan 2022 11:29 0
Kinder Yumurta Sonrası Bir Skandal da Nestle'den: Bu Ürünü Yiyen 2 Kişi Öldü

Kinder çikolatanın ardından bir çikolatada daha skandal ortaya çıktı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Fransa'da Nestle markası olan Buitoni pizzalarında bir bakteri ortaya çıktı. Koli Basili adı verilen bakteri nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra Lactalis adlı grubun peynirleri de listerya bakterisi taşıma riski nedeniyle toplandı.


Son dönemlerde yiyecek sektöründe skandalların ardı arkası kesilmiyor. Kinder Yumurtaların çikolatasında bakteri ortaya çıkmış ve çok sayıda kişi hastanelik olmuş , Salmonella adlı salgın baş göstermişti. Bunun ardından bir skandal daha ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Fransa'da Koli Basili içeren , kısa adı ile E.coli bakterisi içeren ürünleri tüketen iki kişi hayatını kaybetti.


Söz konusu pizzaları üreten Nestle'nin merkezi ile Buitoni fabrikası hakkında inceleme başlatıldı. Başlatılan inceleme kapsamında fabrikada arama yapıldı. Bunun yanı sıra Avustralya'da çikolataların yanı sıra paketli şekilde satılan ıspanaklar için vatandaşlara bakteri uyarısı yapıldığı öğrenildi.


22 Mart günü Paris Kamu Savcılığı'na adam öldürme, başkalarının hayatını tehlikeye atma ve aldatma suçlamaları ile Buitoni fabrikası hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Caudry adlı kentte bulunan Buitoni adlı fabrikanın yanı sıra Issy-les-Moulineaux kentinde bulunan Nestle'nin genel merkezi için de arama kararı çıkarıldı ve burada da ekipler tarafından detaylı şekilde bir arama yapıldı.


Çevre ve Kamu Sağlığına Yönelik Saldırılarla Mücadele Merkez Ofisi adına jandarma ekiplerinin fabrikada yaptığı arama sonrası alınan numuneler, incelenmek üzere götürüldü.


75 KİŞİYE BAKTERİ BULAŞTI: 2 ÖLÜ


Nestle grubuna ait olduğu , Nestle'nin ürettiği Buitoni marka Fraich'Up donmuş pizzalar 18 Mart tarihinde E.coli bakterisi içerdiği tespit edilmesi sonrası ürünler geri çağrılmıştı. Basında pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı. Basında 2 kişinin söz konusu bakteri nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.


Kinder Sürpriz yumurtalarda çıkan bakteri sonrası ürünler toplatılmıştı. Bu konuda Türkiye'de herhangi bir sorun olmadığı bildirilmişti.


Edinilen bilgilere göre Paris Kamu Savcılığı tarafından başlatılan ve derinleştirilen soruşturmanın titizlikle devam ettiği , numunelerden gelecek sonuçların beklendiği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama ve haberler geldiğinde aktaracağız.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç