Kendi Evini Yapmak İsteyene Devletten Arazi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kendi Evini Yapmak İsteyene Devletten Arazi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kendi evini yapmak isteyenlere hazine arazilerinin uygun fiyattan verileceğini söyledi.

Emlak 29 Mayıs 2022 14:17 1
Kendi Evini Yapmak İsteyene Devletten Arazi

KEndi evini yapmak isteyenlere iyi haber gedli: Arazi devletten evi yapması vatandaştan.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vatandaşları sevindiren bir son dakika açıklamasında bulundu. Vatandaşların ev yapabilmeleri için hazine arazilerinin uygun fiyattan satışa sunulacağını söyleyen Bakan Kurum, bu konuda düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Bir televizyon programına katılan Bakan Kurum burada yaptığı açıklamada, söz konusu projenin başlatıldığı il ve ilçelerie ilgili,  "Belki tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alınacak. Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Çatalca, Tuzla ve Başakşehir'de çalışıyoruz" bilgisini paylaştı. 

DAR GELİRLİ , KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK

TOKİ'nin 1984 sdenesinde kurulduğunu ve o seneden 2022 yılına kadar 75 bin konut yaptığını, son 19 yılda ise 1 milyon 137 bin konu yapıldığını söyleyen Bakan Kurum, üretmeye de devam edildiğini söyledi. Ağustos ayında büyük bir sosyal konut kampanyasının açıklanacağını söyleyen Bakan Kurum, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi. Bakan , açıklamayı Ağustos ayında Cumhurbaşkanı ERdoğan'ın yapacağını söyledi. 

Ucuza konutların yanı sıra KOBİ'lere yönelik  sanayi siteleri yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, küçük esnaf için sanayi siteleri yapılacağını ve bu şekilde sanayi sitelerinin arttırılacağını söyledi. Kura yöntemi ile işyerlerinin vatandaşlara verileceğini söyleyen Bakan, 15 ile 20 yıl vadelerle işyerlerinin satılacağını söyledi. 

Başvurular bu seneden sonra başlayacak

Kiralarla ilgili düzenlemenin de önümüzdeki 15 gün içinde meclise geleceğini söyleyen Bakan Kurum, ev sahiplerinin TEFE TÜFE 'nin üzerinde bir zam yapamayacağını söyledi ve kiracıların korunacağını söyledi. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adamlar öyle bir zam yapıyor ki kimse de önüne geçemiyor %80 zam nedir