Kayseri'de Aynı Okuldan 250 Öğrenci Hastanelik Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kayseri'de Aynı Okuldan 250 Öğrenci Hastanelik Oldu

Kayseri'den gelen son dakika bilgilerine göre aynı okuldan 250 öğrenci, yedikleri bulgur pilavı yüzünden zehirlendi.

Son Dakika 29 Mart 2022 18:04 0
Kayseri'de Aynı Okuldan 250 Öğrenci Hastanelik Oldu

Kayseri'de meydana gelen olayda 250 öğrenci okulda yedikleri bulgurdan dolayı zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.


Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgiye göre Yılmaz Akansu İlkokulu'nda Nevruz etkinliği düzenlendi. Düzenlenen Nevruz etkinliğinde öğrencilere bulgur pilavı ikram edildi ve öğrenciler bulgur pilavını yedi. Yemeği yedikten sonra karın ağrısı kusma şikayetleri yaşamaya başladı. Yaklaşık olarak 250 öğrenci , aynı şikayetlerle hastaneye başvurdu. Bazı öğrenciler ise bölgeye gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı


Olay sonrası Valilik bir açıklama yaptı ve Kayseri Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu ve öğrencileri ziyaret etti. Vali Şehmus Günaydın yaptığı açıklamada zehirlenen öğrencilerin durumunun hafif olduğunu, herhangi birinin durumunun ciddi olmadığını söyledi. Vali açıklamasında, “Yılmaz Akansu İlkokulu’nda bugün düzenlenen etkinlikte dağıtılan bulgur pilavından dolayı çocuklarımızın etkilenmesi söz konusu. Şu anda Kayseri Şehir Hastanemizde 200’e yakın öğrenci burada. Çok şükür durumu kritik olan bir öğrencimiz yok. Sağlık müdürümüz, tıp fakültesi dekanımız, başhekimimiz, il milli eğitimi müdürümüz hepimiz buradayız. Olayı yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Tüm öğrencilerin bakım ve tahlillerinin yapıldığını söyleyen Vali, öğrencilerin tek tek takip edildiğini, durumu ciddi olan öğrencinin olmadığını söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç