Katılım Bankalarının Adı, Katılım Finans Kurumu Olarak Değişecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Katılım Bankalarının Adı, Katılım Finans Kurumu Olarak Değişecek

KAtılım Bankalarının adı değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bankaların yeni adını duyurdu.

Bankalar 3 Ekim 2022 15:39 0
Katılım Bankalarının Adı, Katılım Finans Kurumu Olarak Değişecek

KAtılım bankalarının adı değişiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında katıulım bankaları ile yapılan yeniliği duyurdu. KAtılım Finans Strateji Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin her alanda olduğu gibi ekonomide de hedeflerini küresel ligin en üst sıralarına çıkarmak için böyle bir süreçte bu tür çalışmaların çok daha anlamlı olduğuna inanıyorum. Salgın ve savaşın tetiklediği enerji ve Emtia fiyatlarındaki artışın tetiklediği küresel ekonomik kriz tüm ekonomileri derinden etkilediği dönemden geçiyoruz."

8-9 YILDIR BİRİLERİ HAREKETE GEÇTİ

"Birileri 8-9 yıldır Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Son mermiyi de ekonomiye sıktılar. Hesap edilmeyen durum çıktı. Tuzaklara karşı verdiğimiz mücadele bizi güçlü kıldı."

KRİZ DÜNYAYI KASIP KAVURUYOR

"Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Ekonomik kriz yeni sorunlara da yol açarak dünyayı kasıp kavurmayı sürdürüyor. Esasen finans sisteminin çarpıklıkları, çıkmazları da vardır. Temel görevi tasarrufları doğru yatırımlara yönlendirerek ekonomik büyümenin lokomotifi olması gereken finansal sistem bu görevini yerine getiremiyor. Finans sisteminin üretimi ve ticareti beslediği ekonomik düzenin yerini, diğer sektörlerin finans sektörünü desteklediği sağlıksız sistem yer almıştır."

KATILIM BANKALARININ ADI DEĞİŞİYOR

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada katılım bankalarının adının değişeceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında katılım bankaları adının Katılım Finans Kurumu adı ile değiştirileceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç