Kaşıkçı Elması Topkapı Sarayı'ndna Çalındı mı? İşte Değeri ve Karatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kaşıkçı Elması Topkapı Sarayı'ndna Çalındı mı? İşte Değeri ve Karatı

Son dakika haberi: Milli Saraylar'dan Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddialarına ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Finans Magazin 12 Mayıs 2022 15:37 0
Kaşıkçı Elması Topkapı Sarayı'ndna Çalındı mı? İşte Değeri ve Karatı

Milli Saraylar'dan kaşıkçı elması ile ilgili son dakika açıklaması.

Dünden bu yana sosyal medya üzerinde yayılan görüntüde , Türkiye'deki en büyük elmas olan ve Topkapı Sarayı'nda sergilenen Kaşıkçı Elması'nın yerinde olmadığı iddia edildi. Sosyal medya üzerinde kısa süre içinde yayılan iddiadan sonra bir açıklama geldi.

SADECE O DEĞİL

Yapılan açıklamada sadece Kaşıkçı Elması'nın değil daha birçok tarihi eserin de ortadan kaybolduğu iddia edildi. Bu iddialar sonrası Milli Saraylar İdaresi'nden bir son dakika açıklaması geldi. İdarenin resmi interent adresi üzerinden yayımlanan son dakika açıklamasında, ""Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhuru olarak gösterilen Kaşıkçı Elması, 2,5 yıldır Topkapı Sarayı'nda silah koleksiyonunun yer aldığı Dış Hazine Bölümü'nde sergilenmektedir" ifadelerine yer verildi ve Kaşıkçı Elması'nın çalındığı iddialarına şu şekilde yanıt verildi:

"Kaşıkçı Elması'nın kaybolduğu veya değiştirildiği ile ilgili gerçek dışı iddialar, Türkiye turizminin canlanmaya başladığı şu günlere hareketliliği baltalamaya yönelik maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimlerdir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan mesnetsiz ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır."

Twitter adresi üzerinden yayımlanan açıklamada Kaşıkçı Elması'nın fotoğraflarına da yer verilirken söz konusu iddialar yalanlandı. 

KAŞIKÇI ELMASI KAÇ KARAT? DEĞERİ NE KADAR?

Kaşıkçı Elması 86 karat'tır. Kaşıkçı Elmas'ının 35 milyon dolar yani şimdiki kurla 539 milyon TL olduğu iddia edilse de bazı kaynaklara göre paha biçilemez olduğu belirtilmektedir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç