Kar Eden Hep Bankalar: İlk İki Ayda Rekor Kar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kar Eden Hep Bankalar: İlk İki Ayda Rekor Kar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı ve 2022 yılının ilk iki ayında bankaların kar miktarlarına ve net aktiflerine yer verildi.

Bankalar 30 Mart 2022 11:29 0
Kar Eden Hep Bankalar: İlk İki Ayda Rekor Kar

Bankalar karlarının üzerine kar kattı.


Bankalar karlarına kar katmaya devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve bankaların iki aylık net karlarına yer verildi. Söz konusu açıklamaya baktığımızda bankaların Ocak ile Şubat aylarında toplamda 39 milyar liralık kar elde ettiğine yer verildi. Bankaların aktiflerinin toplamı da 9.48 trilyon liraya kadar çıktı.


BDDK tarafından yayımlanan son verilere göre bankacılık sektörünün net karı , Şubat ayı sonu itibarıyla 39 milyar liraya ulaşırken sektörün aktif toplamı 2021 yıl sonuna göre 267 milyar liralık artış gösterdi.


Geçen Şubat ayında en büyük aktif kalem olan krediler 5 trilyon 171 milyar 470 milyon lira, menkul değerler 1 trilyon 579 milyar 664 milyon lira seviyesinde gerçekleşti. Geçen senenin sonuna göre sektörün toplam aktifleri yüzde 2.9 oranında artarken krediler toplamı yüzde 5.5 oranında artış gösterdi. Menkul değerler ise yüzde 7 oranında arttı.


Kredileri takibe düşenlerin oranı yüzde 3.02 seviyesinde gerçekleşirken , bankaların kaynakları içinde en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat 2021 yıl sonuna göre yüzde 4.4 'lük bir artış gösterdi ve 5 trilyon 538 milyar lirayı aştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç