Kamu İşçilerinin Kıdem Tavanı Yükseliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu İşçilerinin Kıdem Tavanı Yükseliyor

Kamu işçilerinin Temmuz ayı maaş ve ikramiyelerine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Açıklamada kıdem tavanının yükseleceğine yer verildi.

Kamu 28 Haz 2022 10:00 0
Kamu İşçilerinin Kıdem Tavanı Yükseliyor

Kamu işçilerinin kıdem tavanı yükseliyor.

Ek gösterge düzenlemesi meclise geldi. Önümüzdeki günlerde komisyonda başlayhacak ek gösterge görüşmeleri daha sonra genel kurula gönderilecek. Ek göstergenin genel kurul onayı sonrası son durağı ise Resmi Gazete olacak. Resmi Gazete'de yayımlanacak düzenleme yürürlüğe girecek.

Ek gösterge düzenlemesi ile kamu personellerinin birçok kalemde alacağı ödemeler artarken bir açıklama da kamu işçileri için geldi. Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş kaleme aldığı yazısında ek gösterge zammı ile birlikte devlet memurlarının yakınlarına ödenecek ölm yardımı tutarının 4 bin 756 lira seviyesine çıkacağı bildirildi. Belediye , il özel idarelerindeki kamu çalışanlarının sosyal denge tazminatı da artacak ve 2 bin 855 lira seviyesine çıkacak.

İş Kanununa tabi olarak çalışmakta olan işçilerin kıdem tazminatları yıllık miktarı en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen azami emeklilik ikramiyesini geçemiyor. Kıdem tavan hesaplaması yapıldığında bir hizmet yılı için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı'na yapılan emekli ikramiyesi ödemesi esas alınacaktır. İdari işler başkanının emekli ikramiyesine bağlı olarak artış göstermekte olan işçilere ödenecek kıdem tazminatı tavanı tutarı da yükselecek.

Ek gösterge zammının ardındanj kamu çalışanlarının aldığı aile, doğum, giyecek ve otplu sözleşme ikramiyesi ile sosyal denge tazminatı kalemlerinin her birinde de zam olacak.

KAMU İŞÇİLERİNE ASGARİ ÜCRET AYARI

Asgari ücrete ek zam yapılacak. Yapılacak ek zamla birlikte kamu işçilerinin maaşlarına da düzenleme yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Bu zamlar kamudaki sözleşmelilere de veriliyor. Fakat kamuda bir de işçi statüsünde olanlar var. Onlar da toplu sözleşmelerinin zamanlarına göre verilecek. Bu gerçekleşecek oranlarda olmasa bile onlar da zam alacaklar." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç