Kamu dışı ASE kadro var mı? Bakan Bilgin'den Aile Hekimi Çalışanlarına kadro açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamu dışı ASE kadro var mı? Bakan Bilgin'den Aile Hekimi Çalışanlarına kadro açıklaması

Aile hekimi çalışanlarına kadroda son dakika açıklaması geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi.

Çalışma Hayatı 9 Ara 2022 20:03 0
Kamu dışı ASE kadro var mı? Bakan Bilgin'den Aile Hekimi Çalışanlarına kadro açıklaması

Kamu ASE çalışanlarına kadro var mı?

Aile Hekimi çalışanlarına yönelik son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bütçede yaptığı açıklamda şunları söyledi:

"ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN (Devamla) – Evet ama ilaç ve tıbbi malzeme konusunda da alabildiğine dünya tıp otoriteleri tarafından onaylanmış, Avrupa tıp otoriteleri tarafından onaylanmış -Sayın Bakan biliyor bunları, bakıyor bana- ve ondan sonra Türkiye tıp otoritesi tarafından onaylanmış her ilacı kapsam altına alıyoruz. Fakat bazı kampanyalar yapanlar var; kutusu, bilmem, 20 bin dolar, 30 bin dolar, 80 bin dolar olan ilaçları Türkiye’ye satmak isteyen, bunun için de kampanya yapanlar var, SGK’nin, milletin bu kaynaklarını sömürü olarak görenler var, onlara geçit vermiyorum. Dolayısıyla kamuoyunda birtakım kampanyalar yapıyorlar, izinler alıyorlar vesaire. Bilin ki onların hiçbiri ne dünya tıp otoriteleri tarafından ne Avrupa tıp otoriteleri tarafından ne de Türkiye'nin sağlık otoriteleri, bilimsel kurulları tarafından onaylanmış ilaçlardır. Onlara geçit vermemiz demek sömürüye kapı açmamız demektir. Bunlara asla fırsat vermeyeceğimizi burada ifade etmek isterim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Değerli arkadaşlar, tabii, biraz önce bahsettim, biraz önce altını çizdim, toplu sözleşmemizde kayıt altına aldığımız, yapmayı taahhüt ettiğimiz çok önemli bir düzenleme daha var, o da sözleşmeli personelin kadroya alınması.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Tüm kamu kurumlarındakilerin tamamını alacak mısınız?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN (Devamla) – Sözleşmeli personelin yani sözleşmeli memurların, 4/B’lilerin, 4/C’lilerin, 4/D’lilerin yani hangi tür sözleşmeli olursa olsun…

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Aile hekimleri filan alınacak mı Sayın Bakanım, aile hekimliğinde çalışanlar?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN (Devamla) – Ki şunun altını çizeyim: Kamuda, işte, eskiden kalan, devlet bakanlıkları döneminde falan bakanların, Bakanlar Kurulu kararıyla çıkardığı 32 tür sözleşmeli personel var.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Ha, hepsi alınacak?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN (Devamla) – Bunların hepsini toparlayıp bir disiplin altına alıyoruz. Bu disiplin altına aldığımız yapının içerisinde kimleri alıyoruz? Öğretmenleri alıyoruz. İsmail Bey dedi ki: “Hemen mi alacaksınız?” Hemen kadroya geçiyorlar, bizim çalışmamız öyle, hemen kadroya geçiyorlar. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar) 

Tabii, Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasına referans verdiler. Sayın Cumhurbaşkanının konuşması ayrıntılı bir konuşma değildi, ayrıntısını ben anlatıyorum, zaten Bakanlık olarak da bunu kamuoyuyla paylaştık. Kimler var bunların içerisinde -siz söylediniz- kim var? “Sözleşmeli hemşireler var mı?” dedi Başkan. Var.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Aile hekimliği çalışanları…

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Aile hekimliklerinde çalışanlar…

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN (Devamla) - “Aile hekimi çalışanları var mı?” dedi. Var."

KADRO VAR

Bakan buradaki açıklamasında aile hekimi çalışanları var dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç