İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Oldu!

İYİ Parti başkanlık seçiminde üçüncü turdan galip çıkan isim belli oldu. Sonuçlara göre İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu! İşte detaylar...

Siyaset 27 Nisan 2024 0
İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Oldu!

İYİ Parti, son seçimlerdeki başarısızlık sonrası Meral Akşener tarafından alınan olağanüstü kurultay kararı çerçevesinde, yeni liderini seçmek üzere bugün Ankara ATO Congresium'da toplandı. Parti içinden dört adayın genel başkanlık için yarıştığı kurultay, yalnızca parti delegeleri, yöneticileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

İYİ Parti başkanlık seçiminde üçüncü turdan galip çıkan isim belli oldu. Sonuçlara göre İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu.

YARIŞ ÜÇÜNCÜ TURA KALDI
Büyük yarışta ikinci turda da salt çoğunluk gerçekleşmedi. İkinci turda bin 158 delege oy kullandı. 6 oy geçersiz sayıldı. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565, Günay Kodaz 3 oy aldı

Salt çoğunluk sağlanamadığı için seçimler üçüncü tura kaldı. Üçüncü tur oylaması ise saat 19.30-20.30 arasında gerçekleşecek.

BİRİNCİ TURDAN SONUÇ ÇIKMADI
Kurultayın birinci turunda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327, Günay Kodaz 2 oy aldı. Adaylardan hiçbirinin salt çoğunluğu sağlayamaması dolayısıyla seçime ikinci tur ile devam edildi.

İkinci tur saat 17.45'te başladı, 18.45'te tamamlandı.

Genel başkan seçilmek için adayların salt çoğunluk olan 654 oyu alması gerekiyor.

MEHMET TOLGA AKALIN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
İlk turda üçüncü olan Mehmet Tolga Akalın adaylıktan çekildi. Yaptığı konuşmada delegesini kimseye yönlendirmeyen Akalın, şöyle konuştu:

"Siyaset tabanla yapılır. Milletle yapılır. Bugün delegemiz burada bir irade ortaya koydu ve bir fotoğraf verdi. Bu fotoğraftan benim okumam şudur ki delege ‘benim ferasetime güvenin’ dedi. Dolayısıyla ben bugüne kadar meşruiyetini taban siyaseti yaparak elde etmiş, otoriteye karşı mücadele etmiş bir arkadaşınız olarak delegemizin ferasetine inanıyorum. Bundan sonraki süreci de siz saygıdeğer delegelerimizin ferasetine takdim ediyorum. Her birinize bizlere verdiğiniz destekten dolayı, bugün ortaya koyduğunuz bu muazzam mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç