İşverenlerden 2023 Asgari Ücret Açıklaması: Dengeli Bir Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşverenlerden 2023 Asgari Ücret Açıklaması: Dengeli Bir Zam

İşveren sendikası başkanı Akkol yaptığı son dakika açıklamasında dengeli bir asgari ücret geleceğini söyledi.

İş Dünyası 17 Kasım 2022 23:47 0
İşverenlerden 2023 Asgari Ücret Açıklaması: Dengeli Bir Zam

TİSK 'ten asgari ücret açıklaması geldi.

İşveren sendikası TİSK'ten asgari ücret hakkında son dakika açıklaması geldi. Burak Akkol yaptığı son dakika açıklamasında iş sağlığı güvenliği konusuna değindi ve asgari ücret konusunda değerlendirmelerde bulundu.

İş Sağlığı ve güvenliğinin odaklandıkları konuların başında olduğunu söyleyen Akkol, bunun için yapay zekaya yöneldiklerini söyledi ve "Uygulamalarımıza örnek vermek gerekirse mesela bir çalışan baret takılması gereken yere baretsiz girmek istediğinde yapay zeka bunu tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Maske takılması gereken bir yer var ama çalışan maske takmamış ya da İSG kıyafeti giyilmesi gereken yerde bu kıyafet giyilmemiş, teknoloji yardımıyla bunların önüne geçiliyor ve olası kazaların önüne geçiliyor. Bir işletmenin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki risklerini en iyi orada çalışanlar bilir. Buradan hareketle bir cep telefonu uygulaması ile çalışan kendi çalışma alanındaki riskleri fotoğraf veya video ile yöneticilerine raporlayabiliyor" ifadelerini kullandı.

DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET

Şimdiye kadar 1200 'den fazla proje ve 160 bin çalışana ulaştıklarını söyleyen Akkol, dengeli bir asgari ücret konusunda çalışma yapacaklarını söyledi ve "Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attık. Bu hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafı razı demek. Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç