İşte Karşınızda Dünyanın En Hızlı Uçağı: BOOM SUPERSONIC OVERTUNE
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşte Karşınızda Dünyanın En Hızlı Uçağı: BOOM SUPERSONIC OVERTUNE

Dünyanın en hızlı uçağı geliyor. Boom Supersonic adlı şirket tarafından üretilecek Overtune büyüledi.

Bilim ve Teknoloji 23 Tem 2022 22:02 0
İşte Karşınızda Dünyanın En Hızlı Uçağı: BOOM SUPERSONIC OVERTUNE

Dünyanın en hızlı uçağı: Avrupa ABD arasını 3 saatte gidecek uçak tanıtıldı. 

Boom Supersonic adlı şirket tarafından yapılan açıklamada Overtune adlı yolcu uçağının toplamda 65 ile 80 arasında yolcu taşıyacağı ve uçağın sıfır emisyon üreterek yol alacağına yer verildi. 

Amerika'da bulunan Kolorado merkezli olan Start up adlı şirket tarafından yapılan açıklamada 8 saat süren Londra New York arası ticari uçuşların söz konusu jet ile birlikte 3 saate kadar düşürüleceği görüldü. 

2003 yılında son seferini yapan Frana İngiltere yapımı Concorde adlı marka uçakların devamı olarak adlandırılan Overture adlı bu yeni nesil yolcu uçağının, normal uçakların iki katı hızla gittiği ve 80 kişiye kadar Business Class yolcuya hizmet edeceği öğrenildi. 

Boom Supersonic adlı şirketin Tepe Yöneticisi Kathy Savitt konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve sözk onusu hizmetin en büyük katkısının müşterilerine zaman kazandırmak olduğunu söyledi. 

Kathy Savitt konu ile ilgili Farnborough Airshow'da yaptığı açıklamada yeni modelin çok daha çevreci olduğunu söyleyerek, "Bizden önce üretilen Concorde tasarım olarak güzeldi ve oldukça da hızlıydı. Ancak çevresel ya da ekonomik olarak sürdürülebilir olmayan bir uçak modeliydi." ifadelerini kullandı.

Aracın hız güvenilirlik ve sürdürülebilirler ilkelerine göre üretileceğini söyleyen Savitt, uçağın üretiminin başladığını ve ilk test uçuşunun 2025 yılında yapılacağını söyledi ve "Sürdürülebilirlikten kastımız bu uçağın inerken, kalkarken ya da uçarken hiçbir şekilde doğaya zarar veren karbon gazı açığa çıkarmaması. Bunun yanında Concorde'da gördüğünüz gürültü seviyelerini çok daha aza indirme. 2025 yılına kadar ilk test sürüşümüzü yapmayı amaçlıyoruz." dedi.

Lisans alınması durumunda uçağın 2029 yılından itibaren hizmete sokulacağı açıkllandı.

ÜSTÜ GÖKYÜZÜ MANZARALI OLACAK

Uçak yolcularına çok farklı bir uçuş deneyimi sunacak. Söz konusu uçağın içinde ekranlı bilgisayarlar olacak ve 60 bin Fet yani 18 bin 288 km'de seyir halinde olan uçağın tavanından gökyüzü izlenebilecek.

SAATTEKİ HIZI NE KADAR OLACAK?

Daha önce Londra New York arası yol Boeing 747-400 tipi uçakla 6 saat 13 dakikada saatte , saatte 1392 km hızla tamamladı. Bu uçağın ise saatte 2 bin km yapması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç