İslam Memiş Tarih Verdi: 'Dolar 18 TL Olacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İslam Memiş Tarih Verdi: 'Dolar 18 TL Olacak'

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru için yeni tahminini yayımladı.

Döviz 21 Nisan 2022 10:27 0
İslam Memiş Tarih Verdi: 'Dolar 18 TL Olacak'

Son dakika haberi: İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurunun 18 lira olmasını beklediği tarihi paylaştı.


Ünlü yatırım uzmanı İslam Memiş, son dönemlerde altın ve döviz kuru ile ilgili yaptığı tahminlerle adından söz ettiriyor. Son günlerde yatay seyreden dolar kuru hakkında açıklama yapan Memiş, dolarda baskının arttığını, yukarı yönlü çıkışın engellendiğini söyledi.


DÖVİZ İÇİN YENİ HAMLELER

Hükümet son günlerde yeni hamlelerde bulunmaya başladı. Yabancıya konut satışı için yapılan yeni düzenlemeler, turizm ile sanayicilerin döviz gelirlerinin büyük kısmını Merkez Bankasına verme zorunluluğu ve son olarak YUVAM hesabı ile yurt dışındaki vatandaşların parasını ülkemize getirmesi için atılan adımlarla birlikte ülkeye döviz girişi devam ettiriliyor.


BASKI VAR

Doların yukarı çıkmaması için baskı olduğunu söyleyen Memiş, bu baskının kırılmasından sonra dolar kurunun artık tutulmasının kısa vadede zor olduğunu söyledi. Baskının kırılması ile birlikte dolar kurunda yeniden rekor seviyelerin görülebileceği aktarılırken İslam Memiş, tarih vererek dolar kurunun 18 lira seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi ve önemli uyarılarda bulundu.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Mayıs ayında dolar kurunda sert hareketler beklediğini, buna paralel olarak altın fiyatlarında da yükseliş görüleceğini söyledi. Dolar kurunun 14.79 seviyesinde kalıcı olmadığını söyleyen Memiş, Mayıs ayında yukarı yönlü bir hareket olabileceğini söyledi. Memiş en çok da Temmuz ayına dikkatleri çekti ve 2022 Temmuz ayında dolar kurunun geçen senenin rekoruna yaklaşmasını beklediğini söyledi. Geçen sene 18 lira seviyesine kadar çıkan dolar kuru, kur korumalı mevduat hesabına geçilmesi ile birlikte sert düştü ve 13 liraya kadar gerilemişti. Daha sonra çıkan savaş nedeniyle dolar kuru yeniden yükselmeye başlamış ve şimdiki 14.66 seviyelerine kadar gelmişti.


Doların uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ettiğini , yurt içinde ise doların değer kaybettiğini söyleyen Memiş, IMF'den gelen ve karamsar olan raporun piyasalar üzerinde etkisini göstermeye başladığını söyledi. Dolar endeksinin 101 seviyesini aştığını ve 5 yılın zirvesini gördüğünü söyleyen Memiş, endeksin 95 seviyelerine kadar ineceğini söyledi ve devam eden Mayıs Haziran ile Temmuz aylarında Doların TL karşısında değer kazanmaya devam edeceğini söyledi. Memiş, Temmuz ayında doların yeniden 18 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.


Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yazarın görüşleridir. Finans7 yatırım tavsiyesi vermez.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç