İşçilere İlave Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu (İlave Tediye Nedir, Ne Kadar , Kimlere Verilir 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşçilere İlave Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu (İlave Tediye Nedir, Ne Kadar , Kimlere Verilir 2022)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda ilave tediye ödeme tarihlerine yer verildi.

Resmi Gazete Haberleri 24 Haz 2022 00:56 6
İşçilere İlave Tediye Ödeme Tarihleri Belli Oldu (İlave Tediye Nedir, Ne Kadar , Kimlere Verilir 2022)

Kamu işçilerinin ilave tediye ödeme tarihleri belli oldu.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyhesinde çalışmakta olan kadrolu işçilerin ilave tediye ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada işçilere yapılacak ilave tediye ödemelerinin tarihlerine yer verildi.

Yayımlanan "4/7/1956 Tarihli ve 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2022 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5741)" başlıklı karara baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere anılan kanunun 3 üncü maddesine göre 2022 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 4/7/2022, diğer yarısının 16/12/2022 tarihinde ödenmesine; mezkur kanunun 3'üncü ve 4 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir.

BAYRAMDAN ÖNCE VERİLECEK

9 Temmuz günü Kurban Bayramı. İşçilere ilave tediye ödemesi ise 4 Temmuz'da , bayramdan önce ödenecek. 

İLAVE TEDİYE NE KADAR? İŞTE MAAŞA GÖRE HESAPLAMA

İşçilere yapılacak ilave tediye ödemeleri şu şekilde:

İKRAMİYEDEN VERGİ KESİLİYOR

Brüt tediye miktarı 5004 lira maaş alanlar için 8 bin 673 lira olarak açıklandı. Ancak bu paranın sadece 6 bin 200 lirası işçilere verilecek. Kalan 2 bin 473 lirası kesintiye uğruyor. Vergi ve diğer kesintiler.

KİMLERE VERİLECEK?

Söz konusu ilave tediye ödemeleri, kamuda çalışan , devlet kurumlarında çalışan kadrolu işçilere verilmektedir. 

Belediyelerde çalışan işçiler ise alamıyor. Bu işçiler , mağduriyetin çözülmesini istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki taleplerinizi yazın.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten bu ülkede çalışan ter döken hep saha elamanlari gece demeden gündüz demeden halka her turlu hizmeti yapan temizlik olsun park bahçe, yol kısacası saha elamanı alnından gerçek ter döken hep şimdiye kadar en az maaşla çalışan kişi arkadaşlar eziliyor ve gecinemiyorlar neden kimseler cikipta bu insanlar için konuşmuyorlar bugünü buldukmu yarını düşünüyoruz bulduk bulduk bulamadık ekmekle suyla kimselere belli etmeden karnımızı doyuruyoruz yani sahada çalışan arkadaşlar olarak açiz açiz aciz... Tesekkurler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kamuda calısanın maası zaten iyi Aslı asgerı ücretle calısan ıscılere yapın fırında calısanlara mesala
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
10 ay çalışan ve 2 ay çalışamayan kamu işçileri var onları da düşünsünler biraz. Çalışmadıkları için tediye de alamıyolar nasıl geçirecekler.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerek yok.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hazinenin parasını har vurup har savuran babam olsa hakkımı helal etmem.. en düşük memur maaşı asgari ücret ile esitlenmedikce hakkımı helal etmiyecegim