İş Kuracaklara, Yatırım Yapacaklara Faizsiz Kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İş Kuracaklara, Yatırım Yapacaklara Faizsiz Kredi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den faizsiz kredi hakkında son dakika açıklaması geldi.

Kredi 13 Mayıs 2022 12:04 1
İş Kuracaklara, Yatırım Yapacaklara Faizsiz Kredi

Son dakika haberi: Bakan Nebati'den sıfır faizli kredi açıklaması.

Haizne ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında faizsiz kredi konusuna değindi ve Tarım sektörüne yapılan desteklere değindi. Tarım başta olmak üzere birçok sektör için verilen sıfır faizli kredilere değinen Bakan Nebati, yeni faizsiz kredilerin de haberini verdi.

BÜYÜME DEVAM EDECEK

Bakan Nebati açıklamasında ilk çeyrek ön göstergelerine bakıldığında yine büyüme beklendiğini söyledi ve "Öncü göstergeler, 2022 yılının ilk çeyreğinde de dengeli şekilde büyüme gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

2050'DE YÜZDE 60 DAHA FAZLA GIDAYA İHTİYAÇ OLACAK

Yapılan son araştırmalara değinen Bakan Nebati, "Yapılan araştırmalar 2050 yılındaki toplam nüfusta %60 daha fazla gıda ve %15 daha fazla suya ihtiyaç duyulacağını gösteriyor. Türkiye, su bakımından riskli bir durumda olduğu için modern uygulamalara ağırlık vermeliyiz. Devrim niteliğinde adımlar attık. Pandemide dünyada en iyi performansı gösteren ülkelerin başında yer aldık. Öncü göstergeler bu yıl da dengeli bir büyüme olduğunu gösteriyor. İhracatta her ay yeni rekorlar kırılıyor, istihdam 30 milyonu aştı. Yatırım iştahı da gayet güçlü bir şekilde devam ediyor." dedi.

ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRECEĞİZ

Yüksek enflasyon meselesine değinen Bakan Nebati, "Her ne kadar pandemiyle tetiklenmiş, savaşla derinleşmiş bir enflasyonla karşılaşmış olsa da tıpkı kurdaki yükselişi durdurduğumuz gibi enflasyonla da mücadele ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyonu tek haneye düşürmek için çabalıyoruz. Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirmelerine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı ve "Bizim insanımız ferasetlidir biliyorum, el birliğiyle enflasyonu düşüreceğiz." dedi.

FAİZ DESTEĞİ: SIFIR FAİZLİ KREDİLER DEVAM EDECEK

Tarım sektörüne değinen Bakan Nebati, faizsiz desteklerin sürdüğünü söyledi ve "Tarımsal üreticilerimize faiz desteği sağlıyoruz. Nisan ayı başında faiz destekli kredilerin tamamında üst limiti yükselttik. 2022 yılı için 25,8 milyar TL olarak belirlenen tarımsal destek bütçesine hububat üreticileri için 3,2 milyar destek ilave ederek 29 milyar TL’ye çıkardık." ifadelerini kullandı. 

Bakan Nebati açıklamasında yatırım yapmak isteyenlere iş kuracak vatandaşlara faizsiz kredi desteklerinin devam edeceğini söyledi. 

ZİRAAT BANKASI'NDAN FAİZSİZ KREDİ

Ziraat Bankası faizsiz 150 bin TL kredi için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
küvet Türk banka küvettürk