Ziraat Bankası'ndan 1 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Faizsiz Kredi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ziraat Bankası'ndan 1 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Faizsiz Kredi

Ziraat Bankası'ndan bir son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada 12 ay geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi başvurusunun alındığına yer verildi.

Kredi 11 Nisan 2022 15:42 3
Ziraat Bankası'ndan 1 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Faizsiz Kredi

Ziraat Bankası'ndan 150 bin TL faizsiz , 12 ay geri ödemesiz kredi.


Ziraat Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve önemli bir kampanya ile ilgili detaylı bilgiye yer verildi. Yapılan açıklamada “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” adlı projenin geçen sene başlatıldığı, başlatılan projeye yoğun şekilde başvuru olduğuna yer verildi. Yoğun başvuru olmasının ardından Ziraat Bankası, söz konusu kredi kampanyasının süresini uzattı. Verilen uzatma kararı sonrası başvuruların alınmaya devam edildiği ve başvuru yapanlara 12 ay geri ödemesiz 150 bin liralık faizsiz kredi desteği verildiği bildirildi.


“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" PROJESİ

Ziraat Bankası tarafından başlatılan bu projede küçükbaş hayvan varlığının arttırılması ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesinin amaçlandığına yer verildi. Koyun varlığının arttırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütülmesi, Türkiye hayvancılık sektörünün daha da gelişmesi için başlatılan kampanya, 2020 yılı Eylül ayında yürürlüğe girdi.


İL SAYISI ARTTI

Yapılan açıklamada söz konusu projenin 14 il için başlatıldığı, şimdi imzalanan yeni protokol ile birlikte 32 şehirde yaşayanlara faizsiz 12 ay geri ödemesiz kredi verildiği bildirildi. İlk başvurular 14 il için alınmış ve başvuru yapan  1.250 üreticiye toplamda 120 bine yakın koyun teslim edildi.


Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi, yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullandırılabiliyor. Projeden yararlanan her üretici 150.000 TL’ye kadar kredi kullanabiliyor ve bu kredi için özkaynak aranmıyor. Kredilerin teminatını ise krediyle alınan hayvanların rehni ve kefalet oluşturuyor. Kullandırılacak kredilere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan faiz desteği ile üreticilerin 100.000 TL’ye kadar olan kredilerinin faizi sıfıra kadar düşebiliyor." ifadelerine yer verildi.


HANGİ İLLERDE PROJE VAR?

Son imzalanan protokol ile birlikte aşağıdaki illerde yaşayanlara projeye katılım hakkı veriliyor:


“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" Projesi kapsamında protokol imzalanan iller


KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu projeye başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:


  • Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş,
  • Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış ,
  • İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvuruları kabul edilmez.
  • Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 (yüz) başın (hangisi yüksekse) altına indirmemelidir.
  • İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmak.
  • Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.
  • Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari % 50'sini yetiştirme imkanına sahip olmalıdır.
  • Proje kapsamında alınacak hayvanların kendi işletmesinden çıkmamış olması gerekmektedir. Proje kapsamında hayvan satmış olan kişiler tekrar aynı hayvanlar için projeden faydalanamaz.
  • Birinci derecede akraba arasındaki alım / satımlar Proje kapsamına alınmayacaktır.


Üreticinin projeye başvurabilmesi için aşağıda yer alan 3 maddeden 1 tanesini sağlaması yeterlidir.

  • Üreticinin meradan yararlanması;
  • Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50 sini yetiştirmesi;
  • Üretici meradan yararlanıyor ve yıllık kaba yem ihtiyacının asgari %50'sini yetiştiriyor olması;


BAŞVURU

Söz konusu proje için İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine gidebilirsiniz. Başvuru evrakları ise aşağıdadır:



Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten yine zengine veriyor okadar toprağı olan zengindir fakire pıroje yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye de fakir yoksullara hiçbir şey verilmemekte önceden hayvancılık yapmış diye bahsedilmektedir. Zaten o işi yapanlar zengin kişilerdir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Saçmalık illa tarım mi olmali benimde hayalim var fakat tarımla ilgili değil bende çocuk parkı gibi bi yer istiyorum bu krediden faydalanıyor muyum yani