İllere Göre Suriyeli Sayısı Açıklandı: En Çok İstanbul ve Gaziantep'te
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İllere Göre Suriyeli Sayısı Açıklandı: En Çok İstanbul ve Gaziantep'te

İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve Türkiye'deki toplam Suriyeli sayısı ile illere göre sayıları kamuoyuna duyuruldu.

Haberler 7 Mayıs 2022 11:56 0
İllere Göre Suriyeli Sayısı Açıklandı: En Çok İstanbul ve Gaziantep'te

Son dakika : Göç İdaresi bir açıklama yaptı ve ülkede bulunan Suriyeli sayısına dair detaylı bilgiye yer verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada Türkiye genelinde bulunan Suriyeli sayısına , Suriyelilerin bulunduğu illere göre sayı dağılımına yer verildi. Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruya baktığımızda geçici koruma statüsünde bulunan toplamda 3 milyon 762 bin 686 Suriyelinin bulunduğuna yer verildi. 

Açıklanan verilere baktığımızda Suriyelilerin en yoğun olduğu şehrin İstanbul olduğu görüldü. REsmi rakamlara göre İstanbul'da 542 bin 602 Suriyeli var. İstanbul'dan sonra ise Gaziantep geliyor. Antep'teki Suriyeli sayısı ise 462 bin 897 olarak açıklandı. Üçüncü sırada 433 bin 124 Suriyeli ile Hatay varken dördüncü sırada 430 bin 3 Suriyeli ile Şanlıurfa yer alıyor. Diğer iller ise şu şekilde:

ADANA: 256.468

MERSİN: 242. 935

BURSA: 184. 363

İZMİR: 149.839

KONYA:123.627

KİLİS: 107. 214

DİĞER: 829.610

SURİYELİLERE 100 BİN EV

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyelinin geri gönderilmesi için briket evler yapılacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Briket evler bu adımlardan biriydi. Şimdi de ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Bu projeyi, ülkemizdeki ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçireceğiz. Azez, Cerablus, El Bab, Tel Abyad ve Resualyn başta olmak üzere 13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje, bir hayli kapsamlıdır. Konuttan okul ve hastaneye kadar günlük hayatın tüm ihtiyaçları ile tarımdan sanayiye kadar kendi kendine yeterli tüm ekonomik altyapı, bu projenin içinde yer alacaktır. İnşallah Suriye'nin diğer kısımları da zaman içinde güvenli hale geldiğinde, oralarda da benzer çalışmaları yürüterek, gönüllü geri dönüşler için gereken zemini hazırlamanın gayreti içinde olacağız."

İLLERE GÖRE DAĞILIM

Suriyelilerin Türkiye'de illere göre dağılımları şu şekilde verildi:

YILLARA GÖRE DAĞILIM

Ülkemize giriş yaptıkları yıllara göre Suriyeli mülteci sayısındaki değişim grafiği de açıklandı. İşte Göç İdaresi'nin paylaştığı veriler ve yıllara göre değişim:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç