İçişleri Bakanlığı 112 Acil Çağrı Merkezlerine Personel Alımı Müjdesi Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı 112 Acil Çağrı Merkezlerine Personel Alımı Müjdesi Geldi 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu ve personel alımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı 112 Acil Çağrı Merkezlerine Personel Alımı Müjdesi Geldi 2022

Son dakika: 112 acil çağrı merkezlerine personel alınacak.

Ntv canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Suriyelilere yapılacak evler, oy kullanacak Suriyeli sayısı ve İçişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımı konusunda müjdeli haber verdi. 

OY KULLANACAK SURİYELİ SAYISI

Suriyeli seçmen sayısının 120 bin olduğunu ve  211 binini vatandaş yaptıklarını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Soylu, "Bunun 91 bini çocuk. Bunlar kimler? Çok kriterimiz var. Sanatkarı var, mühendisi var, doktoru var, iyi öğrencisi var, sigortalı çalışmaya devam eden var. Bir ara bir şikayet vardı, en iyileri Avrupa'ya gidiyor. Türkiye bir çadır devleti değildir. İlk kez de vatandaş yapmıyor. Bu işin kriterleri var." dedi.

EVLER SURİYELİLERE HEDİYE EDİLECEK

Bakan Soylu Suriyelilere , İdlip v çevresinde yapılan evlerle ilgili, "Sanayi sitesi yapılıyor mu yapılıyor tarım yerleri yapılıyor mu yapılıyor. Ev yapılıyor mu yapılıyor. Biz evden onlardan para alacak değiliz. Çünkü bu evler onlara bağış olarak yapılıyor. Bağış olarak yapıldığı için onlara 10 yıl oturmak kaydıyla intifa hakkı ile , eğer belli bir süre durursa o evler onlara verilecek. Evler tamamlandıkça gidecekler." dedi.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE PERSONEL ALINACAK

112 acil çağrı merkezlerine yapılacak personel alımlarına değinen Bakan Soylu, Çağrı Hizmetleri Bölümü mezunlarının atama talepleri konusuna da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda talimat verdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu şu ifadeleri kullandı:

"haklılar. Recep Tayyip Erdoğan bize bir şey söyledi. Bize bir talimat verdi. Dedi ki biz bu çocukları üniversiteye gönderiyoruz. Alım yapacağınız zaman ilgili bölümlere ilgili bölümlerden alın. Onun için AFAD'a ilgili bölümlerden aldık. Yüzde 75'!ini. Acil çağrı merkezlerine iligli bölümlerden aldık. Bu çocuklarımız bu gençlerimiz iyi bir eğitim alıyorlar. Niye okuyorlar. Hem biz onlardan, 112 çağrı merkezi ekiplerinden oldukça memnunuz. Yine onlardan alım yapacağız. 

İLAN NE ZAMAN?

Bakan Soylu açıklamasında ilanın kısa sürede geleceğini , alım yapacaklarını söyledi. İlan gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Birgün de bu vatanı uğranı canını veren şehit ailelerine 3. İş hakkı çıkarılsa çokmu görülür şehit aileleri için iş hakkı tanınsın bence