Hümeyra Şahin ile Fuat Oktay Evleniyor (Kimdir Nerelidir Kaç Yaşında?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hümeyra Şahin ile Fuat Oktay Evleniyor (Kimdir Nerelidir Kaç Yaşında?)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin evleniyor.

Siyaset 12 Tem 2022 12:41 0
Hümeyra Şahin ile Fuat Oktay Evleniyor (Kimdir Nerelidir Kaç Yaşında?)

Fuat Oktay evleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanlığı Kültür-Sanat Politikaları Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin'in evleneceği açıklandı.

Gelen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan , çiftin nişan yüzüklerini taktı. Çiftin ilerleyen günlerde dünya evine gireceği öğrenildi. 

HÜMEYRA ŞAHİN KİMDİR NERELİDİR?

İstanbul'da dünyaya gelen Hümeyra Şahin'in tam adı Havva Hümeyra Şahin'dir. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümündne mezun olan Şahin, Marmara Üniversitesi'nde Osmanlı Bürokratik Modernleşmesi konusunda yüksek lisans yaptı. 2007 ile 2008 seneleri arasında eğitim amacı ile Londra'da olan Şahin, İtalyabn Roma İşletme Okulu'nda Sanat ve Kültür Yönetimi alanında master programına girdi. Uluslarası ve Ulusal projelerde birçok içerik ve konsept danışmanlığı yapan Şahin, bazı dergilerde deneme ve öyküler yayınladı. Lacivert adlı öykü kitabını 2012 yılında çıkardı. 

FUAT OKTAY KİMDİR? NERELİDİR?

1964 senesinde  Yozgat-Çekerek'te dünyaya gelen Oktay, 1985'te Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra da aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1990 da, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans yaptı. Aynı yerde endüstri mühendisliği alanında doktora derecesini alarak, havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı.

Beykent Üniversitesi'nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı.

Birçok kamu ve özel şirkete danışmanlık yaptı. Genel Müdür gibi birçok kadroda çalıştı.

2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu görevi boyunca çok sayıda ortak girişim projesini hayata geçirdi.

2 Ocak 2012 'den 19 Haziran 2016'ya kadar AFAD Başkanlığı görevini yürüttü. 19 Haziran 2016-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında da Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine getirildi.

Oktay İngilizce biliyor. Üç çocuk babasıdır.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç