Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanına resti çekti: Ziyareti iptal edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanına resti çekti: Ziyareti iptal edildi

İsveç Savunma Bakanı'na rest geldi. Bakan Akar, 27 Ocak'taki ziyaretin iptal edildiğini söyledi.

Haberler 21 Ocak 2023 10:57 0
Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanına resti çekti: Ziyareti iptal edildi

Son dakika: İsveç Savunma Bakanına sert cevap geldi: Ziyaret iptal edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında İsveç'te yaşanan skandal Kur'an*ı Kerim yakma olayından sonra İSveç Savunma Bakanı ile olan görüşmesinin iptal edildiğini söyledi. 

27 Ocak'ta düzenlenecek ziyaretin bu olay nedeniyle bir önemi kalmadığını söyleyen Bakan Akar, "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına saygılı olduğumuzu, topraklarının ilhakını tanımadığımızı bir kez daha ifade ettik. Daha fazla can kaybı olmadan bu trajediye son verilmesi gerektiğini, barışçıl yol ve yöntemlerle bazı çözümler üretilmesi gerektiğini toplantıda ifade ettik. Burada bir istikrar varsa, bunun temel nedeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin uyguladığı politikadır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderler düzeyinde yaptığı toplantılarla bir taraftan esirlerin değişimini diğer taraftan Ukrayna limanlarında bekleyen tahılların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Şu ana kadar 18 milyon ton tahılın Ukrayna limanlarından sevkiyatı gerçekleştirildi. Bunların çok değerli olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerin bu faaliyetlerde kolaylaştırıcı rol oynadığını toplantıda ifade ettik"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç