Hulusi Akar: 25 bin asker alımı yapıyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hulusi Akar: 25 bin asker alımı yapıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir son dakika açıklamasında bulundu ve 25 bin asker alımı yapıldığını söyledi.

Hulusi Akar: 25 bin asker alımı yapıyoruz

Hulusi Akar: 25 bin asker alımı yapıyoruz.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar yaptığı açıklamada MSB bünyesine 25 bin alım yapıldığını söyledi ve MSB bünyesinde çalışmak isteyen gençlerin başvurusunu bu ay sonuna kadar yapması gerektiğini söyledi.

TBMM'de devam eden TSK personellerine ilişkin düzenleme sırasında söz alan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, askeriyede yeniliklerin devam ettiğini söyledi. 2019 yılında askeiryede yapılan düzenlemeye değinerek açıklamasını sürdüren Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğimiz üzere, 2019 yılında yeni Askeralma Kanunu’yla 1927 tarihli Askerlik Kanunu ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurluk Kanunu’nu yürürlükten kaldırıldı. Bu süreç devam etmekte, yenilenme süreci devam etmekte. Çağımızın gerçeklerine uygun olarak artık birçok ordu profesyonel askerlik sistemine geçmekte, biz de 1986 yılında uygulamaya giren Uzman Erbaş Kanunu ve 2011 tarihli Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu’yla da bu yönde gerekli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz"

25 BİN ASKER ALIMI YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine 25 bin yeni asker alımı yapıldığını söyleyen Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ordumuzun yüzde 50’si profesyonel askerliğe geçmiş bulunmakta, profesyonel sisteme geçmiş bulunmakta. Terörle mücadelede ve sınır ötesi harekâtlarda kullanılmak üzere Uzman Erbaş Kanunu kapsamında profesyonel asker alımı yapılmakta, bu da devam etmektedir. Bu yıl da 25 bin alım yapılacak, personel alınacak, 30 Haziranda son müracaat tarihi söz konusu. Yıllar itibarıyla artan bu personel ihtiyaçları için bu kanunda da birçok değişiklik gerçekleştirilmiştir, ancak bu kanunun yapısı da artık günümüze uyum sağlayamamakta. Yine bugün üzerinde değişiklik yapılması öngörülen Askerî Ceza Kanunu 1930 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu 1967 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu 1961 yılında hazırlanmıştır. Bugün sizlerin oylarıyla bu kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören bazı düzenlemeleri inşallah gerçekleştireceğiz"

BAŞVURU BİLGİLERİ

MSB 25 bin asker alımı başvuru bilgileri belli oldu. Milli Savunma Bakanlığı 25 bin uzman erbaş alımı başvuru detayları ve şartları için TIKLAYIN

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 50 Gün Önce
Başvuru şartları nedir aselsan
Ziyaretçi 51 Gün Önce
Elinizdekilerle profesyonel olamadıysanız geriden gelecek olanlarla hiç profesyonellik olmaz siz uzman erbaşların özlük haklarını, atama yönetmeliğini, sağlık yönetmeliğini iyileştirmediginiz sürece profesyonellik olmaz ıraktan alıp suriyeye verirseniz her yıl 25 bin uzman erbaş alırsınız.