Hükümet Açıkladı: 0.75 Faizle Ucuza Kredi Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hükümet Açıkladı: 0.75 Faizle Ucuza Kredi Verilecek

Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve ucuza kredi müjdesi verdi. İşte o açıklama.

Kredi 27 Nisan 2022 22:15 2
Hükümet Açıkladı: 0.75 Faizle Ucuza Kredi Verilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den düşük faizli kredi açıklaması geldi.

 

İstanbul Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve enflasyonla mücadele meselesine değindi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele mesajı verirken faizleri de düşüreceklerini söyledi. 

 

Tüm sanayiciler adına orada bulunan sanayicilere teşekkürlerini ileten Bakan Nebati, sanayicinin önüne ne engel çıkarsa çıksın el ele vererek bu krizlerden çıktığını söyledi. Kronikleşen sorunları tek tek aştıklarını , şimdi de sorunları bu şekilde aşacaklarını söyledi.

 

Dünyada ekonomilerin çalkantılı ve zor bir dönemden geçtiklerini söyleyen Nebati, doğalgaz fiyatlarının sanayiciyi oldukça etkilediğini söyledi. Fiyatların oldukça yukarı yönlü çıktığını söyleyen Bakan Nebati, savaş ile birlikte fiyatların daha da arttığını , ancak devlet olarak önemli oranda bir sübvansiyon uyguladıklarını söyledi. Bakan açıklamasında "Kaynaklarımızı etkin ve çözüm yaklaşımlı kullanmaya çalışıyoruz. Ocak mart döneminde söz değerli sanayicilerin kullandığı doğalgaza yüzde 28 süspansiyon sağladık." ifadelerini kullandı. 

 

DÖVİZ KURUNDA İSTİKRAR
Aralık ayında getirilen KKM hesabı ile döviz kuruna istikrar getirdiklerini söyleyen Bakan Nebati, "Kur korumalı mevduat ürünü katkısıyla mevduatların vadesini uzatması katkısıyla döviz kurunda istikrar sağladık. Dövizde yüksek oynaklıklar gündemimizden çıktı. Önümüzü görüyoruz." ifadelerini kullandı ve vatandaşların yastık altındaki altınlarını ekonomiye kazandırması çağrısında bulundu. 

 

YATIRIMLARI ARTTIRMAK ÖNEMLİ
Önceliklerinin sanayicilerin yatırımlarını daha da arttıracak tedbirler almak olduğunu söyleyen Bakan Nebati, "Yakın zamanda KGF paketini sizlerin kullanımına sunduk. TL cinsinden kredi imkanını sunuyoruz. Tüm krediler TL bazında. 100 milyar ihracat 50 milyar turizmcilere uzun vadeli kredi imkanı sağlanacak." ifadelerini kullandı. 

YILLIK FAİZ YÜZDE 9 OLACAK

Yeni kredi kampanyasında yüzde 9'lara kadar düşen faiz seçeneğinin sunulacağını söyleyen Bakan Nebati, "150 milyar lira sizlere bir kredi vereceğiz. Siz istiyorsunuz sizlere arz ediyoruz. Her hafta mutlaka yeni bir kredi imkanı müjdeler var. Yeni teşvik paketinde faizi yüzde 9’a kadar düşüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Buna göre aylık faizin ise 0,75 seviyesine çekilmesi bekleniyor. 

VERGİ BORCUNDAN DOLAYI İHALELERE KATILAMAMA DURUMU

Bazı firmaların vergi borcu nedeniyle ihalelere katılamadığını, bunu düzenlediklerini söyleyen Bakan Nebati, "Firmalar vergi borcundan dolayı katılamadıkları ihalelere katılacak duruma getirdik. 2021'de 148 milyar vergi iadesi yaptık. Asgari ücreti vergi dışı bıraktık. TRT payını kaldırıldık. Mesken ve sulamadaki KDV'yi yüzde 8'e indirdik." dedi. 

 

Enflasyonla mücadele mesajını da veren Bakan Nebati, temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatları sebepsiz şekilde arttıranlara müsamaha göstermeyeceklerini söyledi ve enflasyonla mücadele timlerinin görevde olduğunu söyledi. İşsizlik rakamlarının yüzde 10.7'ye gerilediğini söyleyen Bakan Nebati, "Ülkemiz sanayide çok cömert desteklerle sahip. 2021 yılında İstanbul'da yatırım teşvik belgesi yüzde 16 arttı. Sizleri, daha fazla yatırım yapmaya Türkiye'de üretilmeyeni üretmeye davet ediyorum." dedi.

 

Yeni pazarlar kurulacağını söyleyen Bakan Nebati, yatırım çağrısında bulundu.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu haber gerçekmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faizin her türlüsü haramdır. İnsanları harama yönelten, teşvik eden, destekleyen de bu harama ortaktır. Allah ve Resulu ile savaşıp galip gelemezsiniz.