Honda ve General Motors'tan Ucuza Elektrikli Araba
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Honda ve General Motors'tan Ucuza Elektrikli Araba

Honda ve General Motors'tan bir son dakika açıklaması geldi ve uygun fiyatlı araba üretimi yapılacağına yer verildi.

Taşıt 7 Nisan 2022 09:19 0
Honda ve General Motors'tan Ucuza Elektrikli Araba

Son dönemlerde araba almak , hele hele sıfır araba almak hayal olmaya başladı. Son 1-2 sene içinde fiyatı iki kat artmayan araba hemen hemen kalmadı. En ucuz sıfır araba fiyatları bile 250 bin lirayı geçerken vatandaşlar, ancak çektikleri yüksek kredilerle araba alabiliyor. Bu durum da otomobil üretim şirketlerini , daha uygun fiyatlı araba üretme konusunda harekete geçirdi.


Ucuza sıfır araba almak isteyenlerin şimdi ce3bindne en kötü 250 bin lira çıkmak zorunda. Başka türlü sıfır araba alamayan vatandaşlar için iyi denilebilecek bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Japonya ve Amerika 'da faaliyet gösteren otomobil üreticileri bir ortak açıklama yaptı ve ortak bir çalışma ile uygun fiyatlı otomobil üretimi yapılacağını dünya kamuoyuna açıkladı. Söz konusu açıklamaya baktığımızda mevcut iş birliklerin ekonomik EV sahasına taşınacağına yer verildi. Yeni bir otomobil üretimi yapılacağını bildiren üreticiler, ortak şekilde üretilecek bu otomobilin diğer otomobillere göre daha uygun fiyatlı olacağını bildirdi.


ANCAK 2027'DE PİYASAYA ÇIKACAK: İŞTE FİYATI

Otomobilin fiyatının 30 bin doların altında olacağı ve hibrit olarak üretileceğine yer verildi. Yeni nesil Lityum İyon bataryaya sahip olacak olan bu yeni otomobilin 2027 yılında piyasaya çıkarılması bekleniyor. Piyasaya ilk olarak Kuzey Amerika 'da çıkarılacak olan bu otomobil, daha sonra kademeli olarak tüm dünyada satışa sunulacak.


Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Honda Üst Yöneticisi Mibe Toşihiro, "EV'lerin satışlarında büyük ilerleme için Honda ve GM başarılı teknoloji ortaklığını inşa edecek" ifadesini kullandı ve iki şirketin yaptığı ortaklığın verimli olacağını söyledi.


General Motors Başkanı ve CEO'su Mary Barra da bir açıklama yaptı ve "küresel çapta bütçeye uygun ve cazip EV'ler için en iyi teknoloji, dizayn ve üretim stratejileriyle" düsturları ile hareket edeceklerini dünya kamuoyuna duyurdu.


İLK ÜRETİM BİRKAÇ MİLYON

Basın açıklamasında yeni arabadan ilk önce birkaç milyon üretileceğini, daha sonra bu projenin daha da geliştirileceğine yer verildi. Aracın fiyatının 30 bin dolardan az olacağı bildirildi. 2027'de Kuzey Amerika'da satılacak arabanın Türkiye'ye 2030'dan önce gelmesine zor gözüyle bakılıyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç