Hiç Evi Olmayana Ucuza Ev: TOKİ Başvuru Şartlarını Açıkladı 24 İlde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hiç Evi Olmayana Ucuza Ev: TOKİ Başvuru Şartlarını Açıkladı 24 İlde

Son dakika haberi: TOKİ konut başvuru şartları açıklandı. İşte TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlarda aranan şartlar.

TOKİ Başvuru 19 Tem 2022 20:39 75
Hiç Evi Olmayana Ucuza Ev: TOKİ Başvuru Şartlarını Açıkladı 24 İlde

TOKİ konut başvuru şartları açıklandı.

TOKİ'den ucuza ev almak isteyen vatandaşlar için son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ucuza ev almak isteyenler için başvuruların başladığına yer verildi. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarda aranan şartlara yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu şartlara ve detaylara yer verdik.

TOKİ tarafından geçen gün yayımlanan duyuruda konut başvurularının bayramdan sonra başlayacağına yer verilmişti. Başvuru yapmak isteyenler için müracaatlar dün başladı. 

24 İL HANGİLERİ

TOKİ resmi sayfasında yayımlanan açıklamaya baktığımızda 24 şehir için konut satışının olduğu , başvuruların alındığı görülüyor. 24 ilde satışa sunulan konutlar şu şekilde:

Bunların yanı sıra İstanbul Gaziosmanpaşa 'da 110, Beyoğlu'nda ise 75 konut yapıldığı ve satışların başladığına yer verildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

TOKİ'nin bu konutlarına başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. 

- Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır. 

- Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır

- Başvurunun yapıldığı il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfusuna kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir. 

BAŞVURU

Konutlara başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığıyla yapılacaktır. 

24 İL DIŞINDAKİ İLLERE DE KONUT GELECEK

Yukarıda bulunan 24 il dışındaki illere de konut yapılacak. Yapılacak konutlar için başvurular Ağustos ayında başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından söz konusu konut kampanyası duyurulacak. Söz konusu kampanya ile 100 binden fazla ucuza ev , kura ile satışa sunulacak.

Konut duyurusu geldiğinde , başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

TOKİ Başkanı Ömer Bulut konu ile ilgili geçen gün yaptığı açıklamada, "Yirmi yılda sosyal konut üretiminde başlattığımız kampanyalar gibi vatandaşlarımızın alım güçlerini dikkate alarak bu yılın ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılacaktır. Buradaki konut sayısı da en az 100 bin olacaktır. İl il, şehirlerimizin talepleri doğrultusunda ve proje yerlerini de seçmek suretiyle hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah ağustos ayı içerisinde de bu yeni 100 bin konut projemizi açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu 100 bin konut 81 şehirde yapılacak. Siz hangi şehirde konut bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (75)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elazığ
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şanlı urfa'da
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gebze çayırova
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İSTANBUL
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gebze kirazpınar şekerpınar