Hazine Arazisinde Yüzde 20 İndirim Kampanyası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hazine Arazisinde Yüzde 20 İndirim Kampanyası

Devletten hazine arazisi almak isteyen vatandaşlara önemli kampanya. Edinilen bilgilere göre yeni kampanya ile hazine arazisinde yüzde 20 indirim uygulanacak.

Emlak 27 Mart 2022 09:13 0
Hazine Arazisinde Yüzde 20 İndirim Kampanyası

Hazine arazilerini almak isteyenlere yüzde 25 indirim müjdesi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen torba kanun teklifi , önemli düzenlemeleri bünyesinde barındırıyor. Edinilen bilgilere göre hazine arazileri ve taşınmazlarının satışının artırılması, hızlandırılması ve bu arazilerin ekonomiye kazandırılması konusunda önemli bir adım atılacağı açıklandı. AK Parti tarafından hazırlanan söz konusu kanun teklifine göre hazine arazilerinin satışı ve kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeler yapılacak ve indirimli satış olacak.


Hazine arazilerinin satış bedelinin tamamının peşin şekilde verilmesi halinde alıcıya yüzde 20 indirim fırsatı sunulacak. Bunun yanı sıra paranın yarısını peşin vereceklere de yüzde 10'luk bir indirim uygulanacak. Taksitli şekilde yapılacak satışlarda bedelin en az yüzde 10'luk kısmı peşin olarak ödenecek ve kalan bedel 60 ay vade ile taksitlendirilecek.


Devletin kiraya verdiği taşınmazlar da satılabilecek. Satın alma işleminde , orada 3 yıldır kirada olan öncelikli olacak ve satış peşin yapılırsa yüzde 20'lik indirim bunda da uygulanacak.


Bunun yanı sıra torba yasada 2/B alanlarında olan taşınmazlar ile hazineye ait olan tarım arazilerinin satışına ilişkin müracaatını yapamayanların müracaat süresi, yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içinde ödeme süresi, taksitli satışlarda sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlerin ödeme süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatılacak. Üstünde bir yerleşim yeri yapılan ve tapuda hazine adına tescil ettirilen taşınmazların kadastrosu yapılacak ve 2/B alanlarında kalan yerler de hak sahiplerine verilecek.


Söz konusu düzenleme ile tarım da teşvik edilecek ve hazine arazileri , 31 Aralık 2019 tarihinden önce en az 3 yıldan beri tarımsal amaçla kullananlara cari yıl ecrimisil bedelin yarısı üzerinden on yıla kadar doğrudan kiralanabilecek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç