Hayvancılık ve Çiftçilere Destek: Para Değil Mazot, Gübre ve Yemi Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hayvancılık ve Çiftçilere Destek: Para Değil Mazot, Gübre ve Yemi Verilecek

Çiftçilere ve hayvan üreticilerine destekler hakkında son dakika açıklaması geldi. Bakan Kirişçi desteğin para olarak değil ayni yapılacağını söyledi.

Tarım 13 Ağu 2022 13:45 0
Hayvancılık ve Çiftçilere Destek: Para Değil Mazot, Gübre ve Yemi Verilecek

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı son dakika açıklamasında tarımda iki girdinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kirişçi yaptığı açıklamada stratejik ürünlerde tarımsal girdilerden iki kalemin artık devlet tarafından karşılanacağını söyledi. 

SenYeterkiÜret etiketi ile yayımladığı videosunda Bakan Kirişçi şu açıklamaları yaptı: "Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat grubu başta olmak üzere stratejik ürünler için iki girdiyi biz karşılayacağız: Mazot ve gübre. Hayvancılık için de yem desteği vereceğiz. Desteklerimiz nakdî değil ayni olacak. Üreticimize ihtiyacı olduğu anda destek verilecek."

KİMLERE VERİLECEK?

Bakan Kirişçi yulaf, çavdar, buğday ve arpa gibi hububat grubunda yer alan strateji,k ürünler için mazot ve gübrenin karşılanacağını, hayvancılık için de destek verileceğini söyledi. Bu yardımlar nakdi değil ayni olacak.

AYNİ YARDIM NEDİR?

Nakdi yardımda vatandaşa gübre mazot yem alımı için para desteği veriliyordu. Ancak ayni yardımda vatandaşa para yerine bu ürünler direk verilecek.

37 MİLYON LİRALIK DESTEKLEMELER HESAPLARDA

Bakan Kirişçi yaptığı bir diğer açıklamada ise tarımsal destek ödemelerine değindi .bAkan bugn tarımsal destek ödemeleri kapsamında 37 milyon liradan fazla desteğin çiftçilerin hesaplarına yatacağını söyledi. Bakan Kirişçi açıklamasında, "37 milyon 239 bin 568 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kulandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç