Hastanelerde Neden Randevu Bulamıyorum: Günde 95 Bin Kişi, Randevu Aldığı Halde Hastaneye Gitmiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hastanelerde Neden Randevu Bulamıyorum: Günde 95 Bin Kişi, Randevu Aldığı Halde Hastaneye Gitmiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında randevu aldığı halde hastaneye gitmeyenlerle ilgili paylaşım yaptı.

Sağlık 27 Kasım 2022 21:18 0
Hastanelerde Neden Randevu Bulamıyorum: Günde 95 Bin Kişi, Randevu Aldığı Halde Hastaneye Gitmiyor

Günde 95 bin kişi, aldığı randevuya gitmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve MHRS üzerinden alınan randevulara gelmeyen hasta sayısını açıkladı.

15 GÜN SONRASINA ANCA RANDEVU, O DA ACELE EDERSEN

Bilindiği üzere 182 üzerinden ya da MHRS uygulaması üzerinden hastane randevuları alınabiliyor. Hastanelere randevusuz gitme dönemi uzun süredir yok. Vatandaşlar , internet üzerinden ya da 182 numarası üzerinden randevularını alabiliyor. Önceden saat 16.00'da güncellenen randevular artık saat 10.00'dan itibaren güncelleniyor.

FAHRETTİN KOCA: 1 AYDA 3 MİLYONA YAKIN KİŞİ ALDIĞI RANDEVUYA GİTMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında randevu aldığı halde hastaneye gitmeyenlere tepki gösterdi ve "Geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 Bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre günde ortalama 95 bindne fazla kişi aldığı randevuya gitmiyor. Bu durum , hastane randevusu bulamayan vatandaşları mağdur ediyor. Bu nedenle randevuya gidilmeyecekse iptal edilmesi gerekmektedir. Bakan Koca iptal ile ilgili, "MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkân sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum" dedi.

RANDEVU İPTALİ NASIL YAPILIR?

Randevu iptali MHRS uygulaması üzerinden e devlet şifresi ile giriş yapılarak kolaylıkla iptal edilebileceği gibi 182 numarasını arayarak da randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç