Güvenlik, Ön Büro, Temizlik Personeli, İşçi... 10-12 Bin TL Maaşla Personel Alımı İş İlanları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Güvenlik, Ön Büro, Temizlik Personeli, İşçi... 10-12 Bin TL Maaşla Personel Alımı İş İlanları

10 ile 12 bin lira maaşla çok sayıda personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. Açıklama ve detaylar yazımızda.

İş İlanları 4 Ağu 2022 18:19 14
Güvenlik, Ön Büro, Temizlik Personeli, İşçi... 10-12 Bin TL Maaşla Personel Alımı İş İlanları

Turistik bölgelere 10-12 bin lira maaşla personel alımı. İş ilanları art arda yayımlanırken personel bulmada sıkıntı yaşandığı bildirildi.

Antalya'da birçok işletme, yüksek maaşla çalışacak personel bulamadıklarından şikayetçi. Her sene milyonlarca kişiyi ağırlayan Antalya'da bu sene  hedef 12 milyon turist  Turist sayısı her geçen sene artarken turist sayısında yükseliş yaşanırken personel eksikliği yaşandığına yer verildi.

Koronavirüs pandemeisi döneminde kapanan işletmelerin birer birer açılması ile birlikte personel eksiklikleri had safhaya ulaştı. Bununla birlikte işverenler personel alımları için ilan yayınladı. Yayımlanan ilanlarda ön büro, garson, housekeeper alanlarına personel alımları yapılacağına yer verildi. 

MAAŞ, LOJMAN, YEMEK, SİGORTA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Turizm Danışmanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) eski başkanı turizmci Osman Ayık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada işe alımlarla istihdam edilecek personellere lojman, yemek, sigorta ve yan haklar tanındığı, 8 ile 15 bin lira arasında da maaş teklif edildiği açıklandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ayık, "Pandemi bugüne kadar turizm sektöründe insana yapılan tüm birikimin kaybolmasına neden oldu. Sektörün tekrar bu konuda ciddi yatırım yapması lazım. Sektörümüzün en büyük özelliği, insana insanla hizmet ederiz. Yetişmiş eleman bizim en değerli varlığımızdır. Onları korumak adına çalışmalar yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Ara eleman konusunda ciddi bir personel eksikliği olduğunu açıklayan Ayık, sektörde sıkıntı olduğunu söyledi ve aşçı yardımcısı, maid, bulaşıkçı, komi ve garson ile bahçıvan alımı yapıldığına yer verildi. 

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca konu ile ilgili yapıtğı açıklamada, son günlerde personel eksikliğinin daha da arttığını söyledi ve  "Sektör olarak çok fazla çalışanımızı kaybettik. Şimdilerde eski çalışanlarımızı sektöre nasıl yeniden kazandırabiliriz bunu düşünüyoruz. Belek'te 6, 8, 10 bin liralara çalışacak personel bulunamıyor." dedi.

Belek'te 5 yıldızlı bir otelin genel müdürlüğü görevini yapan Ali Kızıldağ, ara eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyleyerek, "Çok ilginç bir dönemden geçiyoruz. İvme çok iyi. Avrupalı turistin Türkiye'ye dönüşü çok iyi oldu. Pandemiyle birlikte ulaşım ve konaklama sektöründe insan kaynağı kaybı yaşandı. Bunların tekrar sektöre dönüşü gibi bir beklentimiz yok. Operasyonel departmanlarda çok sıkıntımız var. Mutfakta 180, serviste 200, housekeepingte 200 kişiyle çalışıyorsunuz. Bu departmanlarda çok ihtiyaç var. Bugün zincir otellerin genel müdürlerinin çoğu işin mutfağından, sektörün en altından yetişerek o noktalara geldi." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada çalışanlara memurlara verilen maaş kadar para verildiği , buna rağmen personel alımında sıkıntı çekildiği açıklandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ön büro için nereye başvuru yapabilirim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik alımı ne zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik görevlisi için alımlar ne zman yapılacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nereye eleman lazım işci gönderelim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben de nedense sürekli başvuru yaptığım halde değil işe alınmak görüşmeye bile cagrilmiyorum o bahsettiğiniz oteller tarafından!!!