Gram Altın 1000 TL'yi Geçince İslam Memiş Yeni Tahminini Yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gram Altın 1000 TL'yi Geçince İslam Memiş Yeni Tahminini Yayınladı

Son dakika haberi: Gram altında 1022 TL seviyeleri görüldü. Gram 1000 lirayı geçince bir son dakika açıklaması geldi ve İslam Memiş, Youtube kanalından yaptığı paylaşımda yeni tahminini duyurdu.

Altın 8 Haz 2022 15:03 1
Gram Altın 1000 TL'yi Geçince İslam Memiş Yeni Tahminini Yayınladı

İslam Memiş'ten yeni altın tahmini geldi.

Alın ve Pİyasa Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Memiş açıklamasında 1000 TL'yi aşan gram altın hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Son günlerde dünyada yaşanan psikolojik, ruhsal değişim, davranış değişikliklerine değinen Memiş, farklı bir yere doğru gittiğimizi söyleyerek, "Dünyada kontrollü bir enflasyon sürecinin geleceğini, insanların varlıklarını elinden alınacağını, insanların kontrollü enflasyonla fakirleştirileceğini nakitsiz bir toplum getireceklerini, insanları psikolojik olarak sisteme mahkum etmek için korku pompalayarak insanları mağdur edeceklerine inanmak istemeyenler var.

İnsanlar, bundan 2 yıl önceki dünya ekonomisini, Türkiye ekonomisini hayal edenler var. Özellikle popülizmde siyasette daha güzel olacak idye bunu fırsata çevirmeki steyenler de var. Gerçek olan şu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eski dünyada görmüş olduğumuz bütün bolluk, bütün gözümüzle gördüğümüz her gerçeği unutmamız gerekiyor. 

Tabi burada varlıklarına sahip çıkanlar, tabiki burada emeklerine sahip çıkan insanlar var. Daha önce hazırlığı yapan insanlar var. Toprak alanlar var. Altın alanlar var. Varlığına sahip çıkanlar var. Mutlaka insanlar, elindeki varlıklara sahip çıktığı gibi evlatlarına ve ailesine sahip çıkanlar da var. Onlar  şanslı olanlar. Ucuz maliyetli iken almış parasını kenara koymuş ve uzun vadeyi kafasına koymuş insanlar var. Eski Türkiye'deki hayali olanlar da var. Alır satarım diyenler. Tüm parasını kaptıranalr da var. Yıllarca emeğini çöpe atanlar var. Çoluk çocuğunun rızkını çöpe atanlar var. Emeklerine sahip çıkanlar da var.

İLK SORDUĞUM SORU: MALİYETİNİZ NE KADAR?

Sokakta insanlara ilk sorduğum soru. Yatırımdaki maliyetiniz ne kadar? Örnek veriyorum benim dolardaki maliyetim 15 lira. Gram altındaki maliyetin 900 gibi rakamlar var. Ben de diyorum ki sen bu birikim için ne kadar emek verdin. Ne kadar eziyet çektin. Bana gerçek maliyetini söyle. Gerçek maliyet eziyet ve zahmettir. Eğer gerçek maliyetin emek ve eziyet olarak çıkamayanlar her zaman varlıkları üzerinden alım satım yaparlar.

Birikimlerini eziyet çekerek kazananlar , dünyada en kolay kaybedecek insanlar sıfatındadır. Bu kadar bedele rağmen hiç bir şey kazanamayacaklar. 

En güzel al kenara koy bir hedef belirle. Araba, arsa, ev mi alacaksın iş mi kuracaksın ne yapacaksan yap. Ama birikimlerini uzun vadeli olarak yapman gerekiyor. Bugün sadece dolardaki yükselişle kaynaklı gram altın 1000 lirayı geçti.

Sürpriz mi tabi ki değil. Nisan ve Haziran ayında neler olacağını anlattık. Sürpriz değil. Ama önemli olan şu. Siz işlem yaparken hala TL üzerinde düşünüyorsanız, TL üzerinde bir şeyler yapmaya gayret ediyorsanız sizin finansal okur yazarlığınız yoktur. Altının uluslararasındaki piyasa değerini takip etmeniz gerekir. Ons şimdi 1850 dolar seviyesinde. Altın yükselmedi. Eğer gram altın üzerinden yükseldi diye bir cümle duymak istiyorsanız ben sözümün arkasındayım. Gram altın 1200 lira seviyesini test ettiği andan itibaren evet ben grma altın yükseldi derim. Ama şu anda diyemiyorum.

Sadece dolardaki ataktan dolayı gram altın 1030 liraya kadar yükseldi. Ancak bu yükseliş kalıcı bir yükseliş değil. Sadece dolar ataklarından kaynaklı trend. "

İşte o açıklamanın tamamı:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir sene önce parasını dolar veya altına yatırmış olanla kazanç farkı % 50 görünmekte.