Fransa, Türkiye'den 3 bin Euro maaşla binlerce tarım işçisi alımı yapacak: Başvuru nasıl yapılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fransa, Türkiye'den 3 bin Euro maaşla binlerce tarım işçisi alımı yapacak: Başvuru nasıl yapılacak?

Son dakika haberi: Fransa'da mevsimlik işçi sıkıntısı ortaya çıktı. Başlayan çalışmalar kapsamında Türkiye'den işçi alımı yapılacak.

Fransa, Türkiye'den 3 bin Euro maaşla binlerce tarım işçisi alımı yapacak: Başvuru nasıl yapılacak?

Ayda 3 bin Euro maaşla Türkiye'den tarım işçisi alınacak. Başvuru ne zaman, nasıl yapılacak? Fransa işçi alımı başvuru formu yayınlandı mı 2024.

Son dönemlerde Avrupa ülkelerinde yükselen girdi fiyatları nedeniyle çiftçilerin protestoları her geçen gün artmaya devam ediyor. Fransa başta olmak üzere hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde yaşanan ayaklanmalarda çiftçiler, siyasilerin evlerine ve meclis önlerine traktörl giderek protestolarını dile getiriyor ve zaman zaman binalara gübre fışkırtarak tepkilerini sert şekilde gösteriyor.

NOW Haber Anchorman'i Selçuk Tepeli bir son dakika açıklamasında bulundu ve rupa'nın en büyük tarım fuarını ziyaret için Fransa'ya gittiğini söyledi. Buradaki binada asansörde kalan Tepeli, işçilere ve çiftçilere "Şimdi burada neler oluyor sorun ne?" diye sordu. Bir çiftçiden "Avrupa Birliği, Fransa'ya o kadar teşvik veriyor ama gördüğünüz gibi bizi yukarıya taşımaya yetmiyor. Biz Avrupalı çiftçiler kaba, kötü insanlar değiliz. Hayati öndem taşıyan gıdalar moda değil malesef. Üretmezsek telefon mu yiyeceksiniz?" yanıtını aldı.

İŞÇİ ALIMI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ: TÜRKİYE'DEN DE İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

İşçiler ucuz iş gücünden şikayet ederken artık para kazanamadıklarını söyledi ve başka sektörlere yöneldiklerini söyledi.

Çiftçiler ise işçi bulamamaktan yakındı. Gelen son dakika bilgilerine göre Fransa, farklı ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için hazırlıklara başladı.

Domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye'den domates ithal eden Fransa, şimdi de işçi sıkıntısına girdi.

İşçi sıkıntısının aşılması için diğer ülkelerden mevsimlik işçi alımı yapılacağı bildirildi.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, konu ile ilgili Selçuk Tepeli'ye bir açıklamada bulundu. Laqhila yaptığı açıklamada işçi alımı ile ilgili, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

3 BİN EURO MAAŞ VERİLECEK

Alınacak mevsimlik tarım işçilerine 3 bin Euro, güncel döviz kuruna göre 101 bin lira ediyor. Alınacak işçiler mevsimlik olarak çalışacaklar ve dönemlik maaşlarını alacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular henüz başlamadı. Fransa, konu ile ilgili çalışma başlattığını bildirdi. Önümüzdeki günlerde çalışmalar sona erecek ve kısa sürede mevsimlik tarımi şçisi alımları başlayacak. Başvuru başladığında takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Siz de haberdar olmak, ilanı kaçırmamak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
nereye başvuru yapılacak
Ziyaretçi 3 Ay Önce
nasil basvuru yapacagim