Flaş: Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar kuru ile altın fiyatlarında hareketlilik başladı. İşte son fiyatlar.

Altın 26 Mayıs 2022 14:04 0
Flaş: Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Dolar ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın faiz kararındna sonra dolar ve altında hareketler hızlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından beklenen açıklama yapıldı ve Mayıs ayı faiz kararına yer verildi. Açıklamada Merkez Bankası faizleri yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu.

Faiz kararından sonra dolar kuru hızla yükselişe geçti. Faiz öncesi 16 lira 36 kuruş olan dolar kuru 16 lira 43 seviyesine çıktı. Gram altında bir hareketlilik yaşanmadı. Gram altın 974 lira.

FAİZ SONRASI DOLAR KURU NE OLDU?

Merkez Bankası'nın faiz kararından önce ciddi oranda artan dolar kurunda faiz kararı sonrası grafik şu şekilde oldu:

FAİZ SONRASI GRAM ALTIN NE OLDU?

Faiz kararından önce dolar kuru ile birlikte ciddi oranda yükselen gram altında grafik, faiz kararından sonra şu şekilde oldu:

Enlü Ekonomist Hatice Kolçak, yaptığı son dakika açıklamasında faizlerin sabit tutulması durumunda dolar kurunun kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Faizin az da olsa yükseltilmesi , dolar kurunu düşürür dedi. Ancak bu düşüşün de sınırlı olacağı açıklandı.

SÜPER BONO GELİR Mİ?

Kolçak açıklamasında süper bononun çıkmasının yüzde 50 ihtimal olduğunu söyledi. Bu kararı almanın doları düşüreceğini söyleyen Kolçak, bu kararı vermenin çok zor olduğunu,piyasalarda ciddi bir hareketlilik olabileceğini söyledi. 

NEDEN YÜKSELDİ?

Dolar ile altın, Pazartesi günü enflasyon endeksli tahvil açıklaması gelecek açıklaması öncesi düşmüş, ancak kabineden bu kararın çıkmaması ile birlikte dolar ile altın fiyatları yükselişe geçmişti. Ekonomistler, KKM'de olduğu gibi enflasyon endeksli tahvil sonrası dolar kurunun ve gram altının düşebileceğini aktarıyor. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi aracı kurumlar yatırım danışmanları ve yatırım uzmanları tarafından verilmektedir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç