Flaş: İslam Memiş Dolara Müdahale Tarihini Açıkladı İşte Dolar Altın Yorumları Tahminleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: İslam Memiş Dolara Müdahale Tarihini Açıkladı İşte Dolar Altın Yorumları Tahminleri

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolara müdahale geleceğini söyledi ve önemli tahminde bulundu.

Döviz 14 Haz 2022 23:03 3
Flaş: İslam Memiş Dolara Müdahale Tarihini Açıkladı İşte Dolar Altın Yorumları Tahminleri

Dolara operasyonun geleceği tarihi açıkladı.

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar kuruna operasyon beklediği , dolar kurunun düşmesini beklediği tarihi açıkladı. 

"BEN TL'YE GEÇECEĞİM"

"BENİM BU KİŞİSEL KANAATİM BENİ BAĞLIYOR. bEN TÜM VARLIKLARI tl'YE ÇEVİRİN DEMEDİM BU BENİM KARARIM." diyen İslam Memiş, şunları söyledi:

"Özellikle Türkiye ekonomisi zorlu süreçten geçerken biz Suriye operasyonu şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Sağ tarafta çapsız açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ülkenin içinde olduğu krizi farklı bir şekilde değerlendirmek isteyen sırtlanlarla ülkemiz çevrili. O yüzden hazır böyle kur atağı yaşıyorken Türkiye ekonomisi zorlu süreçten geçerken ben bir vatan evladı olarak tüm varlıklarımı TL'ye geçirerek kur farkından devlete bir katkım olsun diye böyle bir karara vardım. Bu karara yol arkadaşlarımdan destek geldi."

TEMMUZ'A KADAR YÜKSELİŞ

İslam Memiş, "Temmuz'a kadar yükseliş eğilimi devam edecek. Ama biz kazanca değil milliyetçi bir ruha dayanarak böyle bir süreç başlattık."

"1-2 AY BEKLEYECEĞİZ"

İslam Memiş yaptığı açıklamada 1-2 aylık süreçte TL'de kalacağını söyledi.

DOLAR VE ALTIN NE ZAMANA KADAR ARTACAK?

Dolar ve altında artık ne kadar sorusuna Memiş, "Nisanda final ayı olarak belirlediğimiz hem dövizdeki hem emtialardakıi düşüşler bitti. Mayıs, Haziran, Temmuz'da biz ciddi bir yükseliş beklediğimizi söylemiştik. Dolarda 17,30 , 17,50 ve 17,80 TL seviyeleri direnç seviyeleri. Şu anda 17.30 seviyesinde. 

Altın ons düşüyor. Fed'in faiz süreci önemli bir etkiye neden oldu. Dolar varlıkları çok yükseldi. Bu da dolara ciddi değer kazandırıyor. Gram altın dolardan destek görüyor. Yıl içinde 1200, devam eden süreçte 1450 lira bekliyorum. Ancak bu 1-2 aylık süreçte 1000 liranın altına sarma ihtimalini güçlü görüyorum." dedi. 

DOLARA OPERASYON TARİHİ

İslam Memiş açıklamasının devamında dolara müdahale konusuna değindi. Yeni ekonomi paketlerinin açıklanacağını söyleyen İslam Memiş, Türkiye'ye sıcak para akışının bugünlerde geleceğini, bunlara ek olarak alınacak tedbirlerle birlikte doların düşürüleceğini söyledi. Müdahaleler sonrası doların 15.90'lara gleeceğini söyledi. 

Memiş beklenti olarak ay sonunu işaret etti. İslam Memiş, Haziran sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni paketi aıklayabileceğini ve doların düşeceğini beklediğini söyledi.

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaw bi allahınıza gidin kendinize başka iş yapın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu adam ne dediyse tam tersi çıkıyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milletin aklı ile dalga geçmeyi bırakın ya dolar zaten 14 TL iken 17 18 oldu şimdi 15 90 a düşecek diyorsunuz geriye kalan 1 TL 90 krs nereye gitti