Flaş Haber: Enerji Krizi 2025'e Kadar Devam Edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Haber: Enerji Krizi 2025'e Kadar Devam Edecek

Enerji krizi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada enerji krizinin 2025'e kadar devam edeceğine yer verildi.

Emtia 9 Eylül 2022 11:54 0
Flaş Haber: Enerji Krizi 2025'e Kadar Devam Edecek

Enerji krizi 3 seneye ancak aşılacak.

Bu açıklama Citigroup'tan geldi. Citigroup Inc. Emtia Araştırmaları Küresel Direktörü Ed Morse yaptığı son dakika açıklamasında enerji krizi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Avrupa'da bu kış büyük kriz beklenirken liderler, Rusya'nın doğalgaz akışını kesmesinden sonra yaklaşmakta olan kış ayları için çözüm arayışına girdi. Enerji sektörü yetkilileri yaptıkları son dakika açıklamalarında doğalgaz arz sıkıntılarının en azından 2025 yılına kadar devam edeceğini söyledi. 

Bloomberg Haber Televizyonunun son dakika olarak aktardığı habere göre Alman enerji devi Uniper SE'nin cEO'su Niek Don Hollander, bu kış Avrupa'da büyük bir sorun olabileceğini, bölge ülkelerinin gelecek yaz ayında, depoları bu yıl olduğu kadar dolduramayabileceğini söyledi.

Bir açıklama da Citigroup Inc. Emtia Araştırmaları Küresel Direktörü Ed Morse'tan geldi. Morse yaptığı açıklamada krizin en az 3 sene daha devam edeceğini ve ancak 2025 ile 2027 yılları arasında düşüşe geçerek 2021 yılı başındaki fiyatlara düşebileceğini söyledi. Açıklamasında Morse ,  “Ancak 2025 ile 2027 arasında bir yerde Avrupa’da fiyatların 2021’in başındaki seviyelerine döndüğünü göreceğiz. Sıvılaştırılmış doğal gaz ihraç etme kapasitesi bir gecede oluşmuyor” ifadeleri ile değerlendirmesini paylaştı.

Avrupa'nın tüm enerji bakanları, bu konuları görüşmek ve çözüm yolları araştırmak için bugün Brüksel'de bir araya gelecek.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç