Flaş Gelişme! Ak Parti'den Yeni Asgari Ücret Açıklaması!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Gelişme! Ak Parti'den Yeni Asgari Ücret Açıklaması!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ve EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma Hayatı 6 Kasım 2022 16:04 0
Flaş Gelişme! Ak Parti'den Yeni Asgari Ücret Açıklaması!

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret ve EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin ayrtıntıları...

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret zammında yeni bir gelişme yaşandı. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İnşallah asgari ücrette vatandaşımızı mutlu edecek, alım gücünü artıracak bir gelişme yaşanacak" ifadesini kullandı.

 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyona değinen Kurtulmuş, "Özellikle son dönemlerde geçtiğimiz yıl içerisinde iki kez asgari ücrete iyileştirme yapıldı. İnşallah bu yıl sonu, yani daha doğrusu önümüzdeki yıl başı itibariyle asgari ücrette yine çok yüksek bir, vatandaşımızı memnun edecek, çok titiz çalışmalar sonucu vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir asgari ücret belirlemesi olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

İşçi ve memur emeklilerinin de aynı şekilde maaşlarında iyileşmeler olacağını söyleyen Kurtulmuş, fiyatlar yukarıya çıkmışken bu fiyat artışlarının karşısında vatandaşın ezilmemesi için ilave desteklerin artırıldığını gördüklerini belirtti.

EYT'DEKİ ÇALIŞMALAR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, "Milletin gündeminde olup da AK Parti'nin masasında olmayan hiçbir konu yoktur. Biz rasyonel bir şekilde, eldeki imkanlar ve önceliklerimiz istikametinde vatandaşın taleplerini değerlendiriyoruz. EYT son şekline geldi. Belli bir takvimde, onu açıklamak bize düşmez. Vakti geldiğinde Çalışma Bakanımız açıklayacaktır. Ve böylece yıllardır konuşulan EYT meselesinde oldukça geniş bir kitlenin 'olur' dediği, 'bu hakkaniyetli oldu' diyebileceği bir sonucun ortaya çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç