Asgari Ücretin 10 Bin TL Olacağı İddia Edilmişti! Kulislerde Konuşulan Rakam Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücretin 10 Bin TL Olacağı İddia Edilmişti! Kulislerde Konuşulan Rakam Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları enflasyon altına ezdirmeyeceklerini ifade etmesinin ardından asgari ücret için kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı.

Çalışma Hayatı 6 Kasım 2022 13:27 1
Asgari Ücretin 10 Bin TL Olacağı İddia Edilmişti! Kulislerde Konuşulan Rakam Belli Oldu

Aralık ayının yaklaşaması ile birlikte gözler asgari ücrete yapılacak olan zamma çevrildi. Peki yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan asgari ücret rakamı...

Milyonlarca çalışanın heyecanla bekledği asgari ücret zammında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 10 bin TL hatta 11 bin TL' ye kadar tahminlerin geldiği asgari ücret zammı için kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı. İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları...

Aralık ayı yaklaştıkça asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da gündem olmaya başladı. 2023 yılı asgari ücret zammı Aralık ayının sonunda belli olacak.

Asgari ücretliler için en yüksek harcama kalemlerinden birini oluşturan gıdada enflasyon yüzde 90'ın üzerine çıkarken 2023'ün ücretinin ne olacağı da merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili ise çeşitli iddialar ortaya atılıyor. 

Sabah gazetesinin haberine göre, emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltileceği belirtildi.

Asgari ücret ile ilgili de hesaplamalar yapıldığı belirtilen haberde bu rakamın 7 bin 500- 8 bin lira aralığında olacağı iddia edildi.

Sizce yeterli mi ne kadar olmalı? Yorumlar kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeter çok bile. 100 200 lira zam yapsın sadece. Ne kadar zam yaparsa giderler kat kat artıyo en iyisi millet 1 2 ay ac kalsın bisey alamasın hem milletin hem esnafın aklı başına gelsin