Flaş: E Devlet Üzerinden Yapacağınız Güncelleme ile Dolandırılmaktan Kurtulun
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: E Devlet Üzerinden Yapacağınız Güncelleme ile Dolandırılmaktan Kurtulun

E Devlet kapısı üzerinden yapacağınız güncelleme ile dolandırılmaktan kurtulabilirsiniz.

Haberler 22 Kasım 2022 08:27 0
Flaş: E Devlet Üzerinden Yapacağınız Güncelleme ile Dolandırılmaktan Kurtulun

E Devlet üzerinden hemen güncelleyin dolandırılmaktan kurtulun.

E Devlet kapısı üzerinden yapacağınız bir güncelleme ile dolandırılmaktan kurtulabilirsiniz. Konu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında "Dolandırıcıların tapudaki büyük oyununa e-Devlet’teki çok önemli bir değişiklikle engel olabilirsiniz" denildi.

Üzeridne tapu kaydu bulunan herkesin bu bilgiyi mutlaka ama mutlaka e devlet kapısı üzerinden güncellemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, aksi durumda kimlik bilgilerinize ulaşan dolandırıcıların, sizin haberiniz olmadan evinizi bile satabileceği , malınıza el koyabileceğine yer verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar , e devlet kapısına girip Tapu telefon bilgileri yazmalı. Turkiye.gov.tr adresine gidin ya da e devlet uygulamasını indirerek uygulamaya girin ve aşağıdaki gibi arama kısmına gidin.

Bunu yazdıktan sonra karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkacak. Buna tıklayarak tapuda bir telefon kaydınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Eğer bir telefon numarası kayıtlı değilse ekranda görünen telefon numarası kaydet seçeneğine tıklayın. Daha sonra metni onaylayarak telefon numaranızı ekleyin.

Daha sonra telefon numaranızı doğrulamanız gerekmektedir. Doğrulamada telefonunuza kod gelecek.Kodu girerek telefon numaranızı onaylayın. Bu tedbir ile artık tapuda sahte kimlik ve sahte vekalet ile adınıza bir başvuru yapılması durumunda telefonunuza hemen mesaj gelecek.

GELECEK MESAJDA ADINIZA YAPILAN , YAPILACAK İŞLEMLERİN BİLGİLERİNE YER VERİLECEK

Telefon numaranızı girdikten sonra artık tapuda adınıza yapılacak tüm işlemlerden mesajla haberdar olabileceksiniz ve bu şekilde sizin haberiniz olmadan adınıza herhangi bir işlem yapılmayacak. 

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç